Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Les indefinicions estan desgastant CiU"

merce-conesa

00:00 35:17
00:00 35:17

Mercè Conesa admet que les indefinicions sobre el procés sobiranista estan desgastant Convergència i Unió. La nova portaveu de Convergència Democràtica reconeix que la topada que van tenir la setmana passada Artur Mas i Joana Ortega sobre la consulta ha fet que hagin perdut certa confiança tant de l'electorat com de la militància.

- “La nostra força política en aquest moment està patint un desgast per l’acció de govern i probablement també aquestes indefinicions han generat que moltes persones han perdut certa confiança en la nostra força.”

- “Es poden generar molts dubtes amb la situació política que estem vivint... Però tenim un president que ha fet un pas cap a l'estat propi, ha assolit el consens de les forces polítiques per fer la consulta, amb una voluntat ferma de tirar tot això endavant. Donem-li suport.”

- “CDC té un projecte per a una Catalunya independent. El que passa és que hem volgut ser molt prudents en totes les fases del procés, perquè mai fins ara s'havia arribat tan lluny. Preferim consensuar aquest model de país. Catalunya és molt més que CDC.”

- [Pujol]: “Hi ha una línia oberta de contacte entre CDC i Pujol, perquè és inevitable i perquè és convenient que Pujol vagi al Parlament també per respecte a la institució parlamentària.”

- [Pujol]: “CDC no coneix l'estratègia de defensa de la família Pujol. Hem pres de forma ràpida les mesures corresponents, amb molt impacte per la militància i gent del partit de bona fe. A partir d'aquí entenem que és un afer privat i no hi entrarem.”

- [Pujol]: “Acceptaríem una baixa voluntària de Jordi Pujol... No puc contestar què passarà amb la fundació Jordi Pujol perquè és una fundació privada.”

- [CDC]: “No substitueixo com a número 2 Oriol Pujol. Assumeixo una funció de portaveu de nova creació, que es votarà al consell del 6 de setembre. És una funció que pretén fer visible que darrere de la direcció de CDC hi ha moltes persones, entre elles moltes vinculades al món local i que tenim veu i moltes coses a dir.”

- [CDC]: “Tenim un gran repte, que és actualitzar i posar al dia les bases del partit. En relació amb el model d’estat propi que volem, sobre el model de societat que volem i fer una regeneració de la política profunda.”

- [CiU]: “Respectarem la decisió que prengui Unió. Entenem que el debat dins del partit és viu. CDC defensarà el sí-sí.”

- [ERC]: “Està per veure si el nostre desgast el capitalitza ERC, que viu uns moments dolços. Però jo diria que hem d’anar junys, hem de prioritzar el país per davant dels partits. Si no estem a l’altura, la ciutadania ho tindrà en compte.”

- “La meva prioritat és mantenir l'alcaldia de Sant Cugat... La decisió que es prengui no dependrà tant del que vulguem els alcaldes com del que necessiti el país.”

- “El sistema català no deixa de ser una part del sistema espanyol. Si el PP critica el sistema català critica també l'espanyol, que és dolent i corrupte. Són més motius per a una Catalunya independent.”

- “De moment el PSC ha fet una crida per l'11-S. Els encoratjo a seguir en aquesta línia. Crec que tots els partit hem de sumar-nos a la crida de celebració de la Diada. Jo participaré a la V.”