El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Per Nadal regala les millors sèries

Error 500

Error 500

Divendres especial amb les millors sèries per regalar en DVD aquest Nadal. Amb el Toni de la Torre hem repassat els millors packs d'aquest any i també les novetats d’última hora.

En l'apartat dels packs grans, que són els que recopilen una sèrie sencera, la millor manera, i també la més econòmica, de comprar sèries en DVD.

En primer lloc el Toni ha triat Battlestar Galactica, una sèrie que ha reinventat les fronteres de la ciència-ficció. Sembla una sèrie més de naus i pistoles làser però amaga una reflexió sobre el món post 11 de setembre i la por a l’altre. La història explica la rebel.lió dels cylon, unes màquines que han fabricat els éssers humans, contra els seus creadors. Aquesta sèrie destaca per la seva foscor i la complexitat del personatges. Aquest pack l'esperava molta gent i per 125 euros trobem les cinc temporades.

La següent és més nostàlgica. Doctor en Alaska és una sèrie càlida ambientada en un paisatge gèlid. Explica la història d’un recent llicenciat en medicina de Nova York que és enviat a un poble perdut d’Alaska per ser-ne el metge durant tres anys. Quan hi arriba s’adona que és un poble de tarats però no pot fer marxa enrere ja que la seva estada es una contraprestació de la beca. Amb el temps es convertirà en un habitant més de Cicely, i adoptarà l’estil de vida rural de Cicely. La sèrie mostra molt bé aquesta transformació i sobretot té la galeria de personatges més entranyables de la televisió. Trobem les sis temporades d’aquest clàssic dels 90 per 125 euros.

Vinga, un altre pack. Life on Mars és una sèrie britànica sobre un detectiu que és atropellat per un cotxe i de cop i volta és traslladat als anys 70. No sabem si és que ha fet un viatge en el temps real, si és que està somiant, si està en coma... El personatge repren la seva feina als anys 70 al mateix temps que busca una manera de tornar a la seva època. El millor de la sèrie és el contrast entre l’estil policial del protagonista i l’estil dels policies dels 70, que estomaquen els sospitosos i ni tan sols s’interessen en trobar proves. Ha sortit un pack amb les dues temporades per 50 euros.

La següent és per adolescents. Però no t’imaginis la típica sèrie per adolescents perquè al darrere de Tan muertos como yo hi ha Brian Fuller, el creador de Pushing Daisies. La història segueix la vida d’Ellen, una adolescent passota i malcarada que mor al primer capítol de la sèrie. Però la seva ànima no pot ser alliberada perquè l’Ellen ha deixat pendent un element vital, de manera que és obligada a treballar per la mort fins que descobreixi què necessita per descansar en pau. Humor negre a manta i molta ironia. El pack de les dues temporades més la peli el trobem per 60 euros.

I una sèrie que s'havia exhaurit però que des del novembre torna a ser les botigues és el pack amb les 10 temporades de Friends. Té una presentació excel.lent, amb moltes fotografies de la sèrie i del rodatge de la sèrie que va ser una de les sitcom més grans dels anys noranta, que va descriure perfectament el que vol dir ser jove, que va crear escola i ha estat imitada mil i una vegades i que el seu capítol final va reunir 52,5 milions. Una sèrie que posa de bon humor, molt positiva i confortable.

Ara que hem acabat amb els packs grans, anem pels petits. Per fer un resum ràpid de les novetats us direm que la setena temporada de 24 la trobem per 40 euros i Redemption per 15. Ja no cal esperar a que ho emeti Antena3!! Hi ha un judici contra Jack Bauer pels mètodes que ha fet servir, la UAT ha estat desmantellada i s’atreveixen amb un atemptat estil 11 de setembre. A més, estrenen una presidenta dona, l'Allison Taylor (Cherry Jones), alguns homes s'han de sacrificar per la nostra seguretat i hi ha escenes d’acció a dojo amb trames molt emocionals.

Generation Kill és la sèrie de Simon i Burns, els creadors de The Wire, sobre la guerra d’Iraq. És una sèrie molt dura que mostra els soldats nord-americans com a joves inexperts en el terreny militar que disparen a l’enemic com si juguessin a un videojoc i que no tenen una consciència real del que estan fent. La podeu trobar per 40 euros.

La cinquena temporada de House està marcada pel distanciament entre aquest i en Wilson després del final de la quarta. Mostra el doctor amb més mala llet de la tele, finalment abatut. Li falta l’únic suport que no li falla mai i el trobarà a faltar més del que es pensa. Per 40 euros o 100 amb les temporades anteriors.

Parlàvem abans de Friends, doncs la seva successora és Como conocí a vuestra madre, que ha aconseguit prendre-li el relleu pujant el ritme de gags i un rebaixant la intensitat dramàtica. Apareix en DVD la quarta temporada. Per 35 euros podrem seguir buscant la futura dona de Ted Mosby.

CSI Las Vegas també arriba a la 8ª temporada en DVD. Uns capítols marcats per l’adéu del personatge de Gil Grissom i el tancament d’una etapa a CSI. Aquesta potser és més emocional que de costum però és igualment contundent. Podeu gaudir-la per 45 euros.

Abans comentàvem de passada The Wire. Doncs aquesta sèrie de culte, pionera en el realisme extrem amb el que mostra la vida al carrer dels traficants de drogues i policies de Baltimore ja té la 3ª i la 4ª en DVD. Segons el Toni, si hagués de comptar les millors sèries de la història, The Wire estaria entre les cinc primeres. És una de les imprescindibles.

Hem hagut d’esperar molt per veure en DVD a Larry David. Però després del primer pack, ja ha arribat a les botigues el segon. Humor absurd a partir de situacions surrealistes. Per fans de Seinfeld i les pelis de Woody Allen. Per 25 euros pot ser vostra.

La cinquena temporada d'Anatomia de Grey va sortir ja fa un parell de mesos, però tot i així la recomano a tots els fans d’Anatomía de Grey. Accentua el costat romàntic i el to de comèdia i perd intensitat dramàtica. Però el final de la temporada és sublim d’aquells que no s’obliden. Per 50 euros.

També cinquena temporada de Mujeres Desesperadas, una serie que se sap renovar i es manté fresca com el primer dia. En aquesta temporada el truc de Marc Cherry es fer un salt en el temps de cinc anys, de manera que el ganxo dels nous episodis serà saber què ha passat en aquest temps que no hem pogut veure. També per 50 euros.

La quarta temporada de Bones comença a Londres i acaba... en un lloc ben diferent, però no us ho explicaré per si no heu vist el final, que va emetre la setmana passada La Sexta. La química entre Brennan i Booth va en augment i la serie es confirma com la sèrie d’investigació més divertida i sense complexos que hi ha. aquesta la teniu per 42 euros.

I passem a algunes novetats en DVD.

Les quatre primeres temporades de Lost ja estan en blue-ray per veure-les en alta definició a 70 euros el pack. L'illa i els seus misteris resulten encara més terrorífics.

També apareix en Blue-Ray una sèrie històrica. La Roma sanguinària i plena de sexe de Bruno Heller i l’HBO ja ha sortit en Blue-Ray. Un pack amb les dues temporades que desmunta la imatge de la perfecta Roma mostrant la corrupció de tots els seus estaments. Per 90 euros.