No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Lucena demana a Rajoy que no faci servir la confessió de Pujol per deslegitimar el procés sobiranista

maurici-lucena

00:00 10:27
00:00 10:27

Maurici Lucena demana a Mariano Rajoy que no faci servir la confessió de Pujol per deslegitimar el procés sobiranista. El portaveu del PSC ha recordat a Rajoy que demà Mas va a la Moncloa com a representant de tots els catalans. Lucena diu que els socialistes insistiran en la necessitat de reformar la constitució per avançar cap a l'estat federal. Assegura que ja hi ha dirigents del PP que, en privat, reconeixen que és l'única sortida viable al conflicte.

Maurici Lucena, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, també ha dit que:

- “El president espanyol cometrà un greu error si pensa que l’escàndol associat al comunicat del president Pujol el legitima a no moure’s i menysprear el delfí de Pujol, el president Mas, perquè està claríssim que demà rep un president personalment afeblit però que representa tots els ciutadans de Catalunya que majoritàriament volen ser consultats sobre el seu futur.”

- “Crec que és molt important que demà els presidents Rajoy i Mas vagin amb una voluntat sincera de pacte. Jo tinc el dubte per les dues parts. Aquesta vegada és diferent [que en la reunió del pacte fiscal], perquè el 9 de novembre s’atansa i el president Mas sí que té una flexibilitat més gran que en el passat.”

- “El president Rajoy agrairia, i crec que és legítima la seva voluntat, que acotéssim aquells aspectes de la Constitució que els socialistes volem canviar. Amb l’auge de partits polítics dels extrems que volen canviar moltes coses, Rajoy està una mica espantat.”

- “Els socialistes insistirem en la necessitat de reformar la constitució per avançar cap a l’estat federal.”

- “Des de Catalunya el que hauríem d’intentar tots els partits polítics que creiem que la solució passa per les urnes és canviar la pregunta, perquè l’actual és molt difícil que passi qualsevol examen de transparència i impedeix el diàleg i el pacte amb el Govern espanyol.”

- “Fins a cert punt és normal que el president del Govern espanyol, ja que la idea no va ser seva, s’hi resisteixi una mica [a acceptar la consulta]. També li dic que en privat molts polítics del partit popular diuen que, més d’hora que tard, aquesta és l’única solució viable.”

- “Hem de convèncer Mas, perquè en privat els membres del Govern reconeixen que tal com s’ha plantejat la pregunta del 9 de novembre no és viable, que cal una altra pregunta que passi un mínim filtre de claredat.”

- “Si el president Mariano Rajoy es mogués demà en la reunió, obrís la mà, plantegés reformes importants que donessin satisfacció a les legítimes demandes de molts dels ciutadans de Catalunya... Entraria oxigen a l’habitació, donaria aire i podríem encarar aquests mesos complicats d’una altra manera.”