Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

Juanjo Puigcorbé: "L'única opció per Catalunya és la independència"

juanjo-puigcorbe

00:00 08:24
00:00 08:24

L'actor considera que "el 2016 és molt tard" per convocar unes eleccions plebiscitàries, tal com proposa Artur Mas. Juanjo Puigcorbé resident a Madrid, que ha revelat que tornarà a Catalunya en breu, és conscient que això "li pot anar en contra professionalment". Puigcorbé, que participarà a la Via Catalana, considera que "ara el que cal és que la gent es posicioni" i critica que "hi hagi algú a Catalunya que té pretensions de liderar un partit d'esquerres que negui el dret a decidir".

Juanjo Puigcorbé, també ha dit que:

- "A mi m'agradaria que Catalunya fos independent, sí."

- "L'any 1999 quan hi havia les eleccions autonòmiques vaig estar al Palau de Sant Jordi fent un discurs per una Catalunya federalista. D’això fa molt de temps i no ha canviat res. Crec que s'ha de fer un pas endavant."

- A la pregunta si l’única opció és la independència?: "Sí."

- “[Formo part de la cadena] Des de quasi el primer moment, primer estava en una zona del Maresme i la vaig canviar pel Perelló, que estava més buit.”

- “[Participar a la cadena] És intenció meva. Sembla que hi hagi un rerefons. La gent té una opinió i no cal buscar més entrellats.”

- “A Madrid els costa molt d'entendre, els és molt difícil. Nosaltres hem de fer el pas directament”.

- “Crec que és pitjor que hi hagi algú a Catalunya que té pretensions de liderar un partit d’esquerres que negui el dret a decidir. Això em sembla molt pitjor encara i és una de les coses que ha fet que molta gent canviem d'opinió.”

- Sobre la possibilitat de fer eleccions plebiscitàries el 2016: “Em penso que és molt tard. No s’ha d’esperar tants anys. Es pot fer l'any que ve això. Crec que les eleccions plebiscitàries s'haurien de fer molt abans.”

- “Crec que els moviments de la societat civil sempre han estat exemplars i aquest ho serà un cop més. Penso que els polítics van endarrerits. Per això la crida de la cadena és una crida a la societat civil.”

- Sobre si el seu posicionament pot anar en contra professionalment: “No en tinc cap mena de dubte. Una persona tria la vida i jo he triat aquest camí perquè em sembla que és el correcte i el digne.”

- “Ja tenia previst venir fa un parell d'anys però no ha estat possible.”

- “La gent està espantada però tothom vol un futur millor. Si Catalunya fos un país que s'autogovernés al 100% hauríem tingut una connexió amb el port de Barcelona i no ara firmar un protocol per l’any 2016. No es pot posar sempre bastons a les rodes perquè la gent pugui desenvolupar-se. Al final la gent se'n cansa. Aquest moment potser ja ha arribat.”

- Sobre el tuit d’Oriol Junqueras que diu ‘el 2014 hem de decidir el nostre futur i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè així sigui. La independència com més aviat millor’: “Absolutament d'acord. El que cal és que la gent es posicioni, sobretot els mitjans de comunicació, que són els que van més endarrerits de tots plegats.”

- “Hi ha una oportunitat històrica per fer un plebiscit amb presència el dia 11. Doncs fem-lo.”