No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

"M'agradaria que ERC i ICV anessin plegades a les generals"

joan-ridao

00:00 21:38
00:00 21:38

"ERC ha de ser un partit majoritari, que vertebri les esquerres, i que vagi a pescar el peix del PSC". Així veu el futur el secretari general en funcions, Joan Ridao. En una entrevista a El món a RAC1 Ridao ha assegurat que li agradaria que "ERC i ICV anessin juntes a les generals", i ha admès que fins i tot n'havia parlat amb el seu homòleg a ICV, Joan Herrera, però que "depèn de moltes coses". De presidir ERC en el futur només ha dit que "no ho descarto", i d'Oriol Junqueras ha dit "he parlat amb ell i diu que li agradaria liderar ERC".

Joan Ridao, secretari general d'ERC, també ha dit que:

- "La lectura de les eleccions [...] no pot ser de cap de les maneres positiva."

- “Sobre el futur d’ERC: “Canviar sí, però refundar no sé si és la paraula”.

- “En aquests moments l’independentisme que ERC ha contribuït a fer créixer és un fenomen tranversal i està en tots els partits. S’ha diluït el paper d’ERC.”

- “El debat que hem de tenir, més que de les persones, és de les idees”.

- “Hem de debatre si ERC té la vocació de ser un partit de govern i de majories; d’ampli espectre. Això vol dir aprofitar la desorientació i el naufragi del PSC. El nostre objectiu no és substituir CiU, sinó anar substituint el PSC.”

- “L’objectiu d’ERC no ha de ser reconstruir un espai minoritari i independentista, perquè ens trobarem els mateixos. Jo vull una ERC àmplia, que pesqui en les aigües del peix gros, que és el PSC.”

- “Jo puc estar molt d’acord amb l’anàlisi que feia en Carod l’altre dia, o en Benach. El problema és que fallava algun element d’autocrítica.”

- “Fer foc nou totalment no és bo, perquè no podem deixar de banda l’experiència acumulada aquests últims anys.”

- “Abans de decidir què vull fer vull veure què farà el partit. En algunes línies no m’hi veuré representat. Si ERC aposta per un projecte d’esquerra nacional d’ampli espectre i amb vocació de govern...”

- “A ERC hem fulminat en un sol mandat dos líders. Això no ha passat en cap partit al món. Els personalismes, els messianismes, ja no són importants.”

- “Més que una persona, liderarà ERC un equip. I en aquest equip hi veig a Oriol Junqueras, Anna Simó, Jordi Portabella...”

- “Em fa l’efecte que Oriol Junqueras sí que vol (liderar ERC)”

- “Potser fer primàries (per escollir el candidat d’ERC el 2014) és la millor manera, la més democràtica”

- “Com a tota la resta, apel•lo a la responsabilitat i la tranquil•litat de Jordi Portabella. Enlloc de postular-se, deixem de banda de “jo” i parlem de “nosaltres”. Em sembla legítim que Portabella vulgui optar, però m’agradaria saber exactament què vol...”

- “Estic content i satisfet amb la feina que hem fet a Madrid amb ICV. (Anar junts a les eleccions generals) és una opció perfectament vàlida. [...] N’he parlat amb Joan Herrera i d’altres dirigents. [...] A mi no em fa res dir que és una possibilitat, que m’agradaria (fer coalició).”

- “Tenia els meus dubtes i les meves reserves (sobre Laporta). Veient els resultats, la fórmula no ha estat un èxit.”

- “El PP a Badalona ha fet una campanya amb promeses de signe clarament xenòfobes. No m’agraden els cordons sanitaris, però allà hi ha una qüestió d’interès general. Una força política que enfronti els últims en arribar amb els penúltims és un polvorí ingovernable”.

- “Em fa molta por un PP que porti a la pràctica el que ha anat predicant en campanya”.

- “Encara no hem vist els pressupostos. Estem disposats a parlar d’austeritat, però no a baixar impostos. Però molt em temo que els pressupostos, CiU els pacti amb PP i això dificulti un pacte amb ERC.”

ridao-1

00:00 00:19
00:00 00:19

ridao-2

00:00 00:18
00:00 00:18

ridao-3

00:00 00:41
00:00 00:41