Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Ferran Mascarell, obert a "canviar" la llei del cinema si no rutlla

ferran-mascarell

00:00 30:28
00:00 30:28

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha defensat la negociació directa amb les majors per augmentar els doblatges en català. "Això no vol dir que haguem retirat la llei, sinó que l'hem de desplegar, i si no funciona, doncs la canviarem". Mascarell considera que els resultats compensen, perquè "fa 6 mesos no es doblava cap pel·lícula i ara se'n doblaran 30". Per Mascarell és "un petit pas".

Ferran Mascarell, conseller de Cultura, també ha dit que:

- "Hi haurà molta gent que, quan torni a bullir l'olla, tindrà feina. Però hi ha persones que vénen del fracàs escolar, immigrants que no parlen ni català ni castellà, gent que va sortir de la construcció i pensa que hi tornarà, que han de fer un pas i reorientar-se professionalment."

- "Hem de fer formació professional a l'alemanya. No dient el que digui la conselleria, sinó el que diguin les empreses."

- "Tenim un problema d'ocupabilitat, de persones que diuen que 'si haig de treballar, ha de ser de guixaire, al costat de casa i amb un sou determinat'. O persones que vénen del fracàs escolar i no tenen desenvolupades les competències d'un ofici. Aquest col·lectius no hi són a Àustria, Holanda i Alemanya."

- "Cal reformar de dalt a baix la formació professional."

- "[El pagament de la formació professional a l'alemanya] serà mixt [entre govern i empreses]."

- "A partir que assumeixin l'edat laboral, faran simultàniament la formació a l'aula i al taller. Cobraran una part del salari."

- "Els diners que destinem als subsidis d'atur, formació, els haurem de reorientar cap a aquesta línia."

- "Hi ha hagut fins a 11 compradors potencials de Cacaolat. [...] Si es porta a Madrid [el procés concursal], aquests compradors es poden fer enrere i la marca deixaria de comercialitzar el seu producte. Ens oposarem a l'acumulació de procediments."

- "Si la gent no té ofici, difícilment tindrà feina i difícilment millorarem la productivitat i competitivitat de l'economia catalana."

ferran-mascarell-1

00:00 00:24
00:00 00:24

ferran-mascarell-2

00:00 00:22
00:00 00:22

ferran-mascarell-3

00:00 00:28
00:00 00:28