La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Medalla contra la urticària

Jordi Basté, director del programa El món a Rac1

El company Xavi Puig va tenir l’honor de treure, amb un grup de periodistes catalans més, el banyador a Mireia Belmonte, la flamant medalla de plata a Londres. Va ser el cap de setmana passat. Aquests banyadors superlatius que s’incrusten a pressió literalment, que necessiten Déu i ajut per poder-los treure. Per això, el dolor que tenia la Mireia per gairebé arrencar-se’l, va fer que demanés als periodistes que li estiressin el tirant incrustat damunt l’espatlla.

Salva el set ball la delegació espanyola que a última hora d’ahir contra pronòstic va sumar la primera medalla. Va camí del desastre, però aquest somriure català d’última hora evita la urticària. I nosaltres que ens n’alegrem per la Mireia que, gràcies al canvi d’entrenador, a un canvi de mentalitat radical, ha aconseguit el miracle, que no s’enfonsin els nedadors com es deia fa uns quants anys.

Avui molt ens recordem d’aquella mítica nedadora catalana, la Natàlia Mas o la Mari Pau Coromines, i de tots aquells que amb discreció van pencar per la natació catalana femenina i que avui, anys després, han aconseguit el seu objectiu.

La medalla és de la Mireia, del seu entrenador i de la seva gent, i una miqueta de la natació catalana. La resta, sobren a la foto, i més quan veiem cada dia més com de deixat de la mà de Déu estan diversos esports, entre els quals hi ha la natació.