La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"Ara no penso a fer política"

miquel-calcada

00:00 13:16
00:00 13:16

Miquel Calçada, comissari dels actes commemoratius del 300 aniversari de l'11 de setembre de 1714,  ha explicat que "la meva voluntat és ajudar aquest país, en el que sigui possible, a aconseguir que Catalunya aconsegueixi els seus objectius", però de moment descarta entrar en política. Això sí, afegeix que "no em faria res quedar-me als Estats Units, però en aquests moments de crisi haig de ser aquí. Haig de tornar."Miquel Calçada també ha dit que:

- "No vull cap xoc de trens. Però això no vol dir que no vulgui la llibertat per al meu país. [...] Ens equivocarem si estem furgant tot el dia a veure què diuen i si xoquem o no. [...] Ets tu mateix que t'has de definir i et defineixes fent el que creguis que has de fer, no en contra dels altres, sinó sabent què vols ser."

- “Tinc molt clar que l’endemà de ser independents, els millors veïns que podem tenir són els espanyols.”

- "La meva voluntat és ajudar aquest país, en el que sigui possible, a aconseguir que Catalunya aconsegueixi els seus objectius."

- "No em faria res quedar-me als Estats Units, però en aquests moments de crisi haig de ser aquí. Haig de tornar."

- "M'he embrancat en això perquè m'ho va demanar el president, perquè és un repte i a més perquè és l'aplicació del que m'he dedicat els últims anys."

- "El zenit serà l'11 de setembre del 2014, però la intenció és que tot el 2014 s'expliqui què va significar la pèrdua de llibertats de fa 300 anys."

- "Vull que serveixi de reflexió col·lectiva com a societat i projectar una imatge atractiva per a tots els nouvinguts. [...] També volem que sigui una mena de projecció pública per fer partícips la resta d'Europa de què som i de qui som."

- "Il·lusionat perquè és tot un repte, i per poder posar al debat públic el que va significar el 1714 per a la nostra història. No és per autoflagelar-nos, sinó per treure'n les lliçons que calguin."

- "La idea és que hi hagi un seguit d'actes organitzats des de la Generalitat, però que des del teixit associatiu català hi hagi un seguit d'actes que s'escampin per tot el territori."

- "També celebrarem els 100 anys de la creació de la Mancomunitat, que va servir per recuperar la possibilitat d'autogovernar-nos."

- "Ens equivocaríem si no aconseguíssim implicar el conjunt de la societat catalana."

- "Encara no tenim pressupost definit. [...] Haurem de valorar què es pot fer i com es pot fer tenint en compte el moment que vivim."