El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Xavier Trias: "Cal que els Mossos i la Guàrdia Urbana siguin al metro"

xavier-trias

00:00 33:46
00:00 33:46

El nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat la necessitat que "Mossos i Guardia Urbana vigilin el metro perquè no pot ser que sigui un espai on no existeixi l'autoritat". El nou alcalde ha assegurat que posarà en marxa la policia de barri perquè "no pot ser que la seguretat sigui la principal preocupació dels ciutadans".Xavier Trias, alcalde de Barcelona, ha dit que:

- "Avui es fa realitat un somni particular meu i col•lectiu del meu grup, de la gent que ha treballat amb mi i dels partits de CiU que fa molts anys que apostàvem per això i no ho aconseguíem.”

- Sobre el regidor que balla: “És una història inacabable [..] jo crec que és sorprenent, crec que és bastant penós. [...] És un embolic quasi sense sentit. Jo crec que hi haurà un abans i un després d’això.”

- Sobre el Bicing: "Ja n’he parlat amb l’empresa. Hem de canviar la manera de fer. El Bicing és una idea extraordinària, que en aquest ciutat, a més, té èxit i hem de fer que no ens costi 15 milions d’euros.”

- "El bicing costa pocs diners als ciutadans que l’utilitzen [...], però no pot ser que ens costi 15 milions d’euros."

- "Obrir el servei del Bicing als turistes és una possibilitat."

- "No podem tenir el Bicing obert 24 h perquè això té uns costos per a l’empresa insuportables, però crec que fins a la una de la nit sí que s'ha d'allargar."

- "Podria ser una solució començar a les 6 h."

- "intentarem fer gratuïta l'àrea verda quan sapiguem com està el cos. [...] És una de les voluntats que tenim durant aquest mandat, intentar que l’àrea verda no es vegi com a eina de recaptació.”

- “La zona blava ha d'existir.”

- "Crec que el preu de la grua és el més car del món i crec que no ha de ser així. [...] Una de les nostres voluntats és abaixar el preu de la grua, [...] creiem que els preus són desorbitats."

- Potenciar el transport públic: "Una cosa bàsica és el metro, que funcioni bé Rodalia i la gran transformació de la xarxa d'autobusos ortogonal."

- "Vull gratuïtat del transport públic per als menors de 16 anys, [...] és importantíssim i bàsic.”

- “Intentarem obrir el metro tota la nit dels divendres.”

- “La connexió del tramvia, el Trambaix i el Trambesós, per la Diagonal no és prioritària, però important sí."

- El problema que té Barcelona són les entrades i les sortides i aquest és un problema que va lligat al transport públic, [...] l'èxit de futur ha de ser el transport públic.”

- “Deixar el cotxe fora de la ciutat i entrar amb el transport públic és el futur d’aquesta ciutat.”

- Sobre la reforma de la Diagonal: “Hem de treure la bicicleta de les voreres i fer-les més amples [...], però això no ha de fer la Diagonal impossible per la circulació.”

- La reforma de la plaça de les Glòries és prioritària, però difícil. [...] Hem de buscar una solució a la plaça de les Glòries.”

- “Hi ha un pla aprovat que el Barça no vol. No el vol perquè probablement avui dia és inviable econòmicament. [...] Les idees del Sr. Foster crec que són inviables econòmicament per a un club com el Barça avui dia, el posaria en una situació de fallida.”

- “Probablement el Barça abandona tot el plantejament d'edificar, de fer pisos i busca un plantejament diferent, que és fer el gran poliesportiu i fer zones que les puguin aprofitar els veïns de la zona.”

- “És segur que s'ha de fer un nou Palau Blaugrana.”

- “Montjuïc és una gran muntanya. La convertirem en la muntanya de l'esport i la cultura. [...] Tindrem el problema de què fem amb l'estadi. És un estadi que té problemes.”

- “La ciutat no va tractar prou bé l'Espanyol i l’estadi se n’ha anat de la ciutat de Barcelona.”

- “Es podria fer que aquest estadi [Montjuïc] fos el de la Federació Catalana de Futbol.”

- Sobre la Rambla i les estàtues humanes: “Crec que de moment ja estan bé. Crec que això s'ha desvirtuat molt, [...] hem tingut un excés d'estàtues [...] El gran problema a la Rambla no són les estàtues, el gran problema és que hi ha un desordre a la Rambla.”

- [A la Rambla] hi ha una certa degradació i un dels objectius i de les coses més importants que té un alcalde d’una ciutat és recuperar un dels carrers més emblemàtics de la ciutat, que és La Rambla.”

- Ocelleries: “Ens hem d'asseure amb ells i buscar-hi una solució perquè a aquesta gent els hem fet un embolic.”

- “Hem de fer la Guàrdia Urbana de barri, és una obsessió meva, ho farem."

- “Hem de fer que la Guàrdia Urbana sigui estimada i valorada. És el cost més important que tenim a la ciutat, garantir la seguretat de la gent.”

- “És una ciutat mal il•luminada, no poc, mal il•luminada [...] Hem de racionalitzar la il•luminació. Hi ha cops que amb la mateixa potència pots il•luminar bé o malament”.

- Sobre el comerç: “Aquí els diumenges les botigues continuaran tancades.”

- Sobre els furts: “La primera cosa que he parlat amb el Sr. Delort és que no pot ser que el metro sigui una zona on no hi hagi la Guàrdia Urbana o els Mossos d’Esquadra. [...] Jo vull que es vegi la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra al metro, vigilant el metro. Això té les seves dificultats, perquè hi ha una manca d’efectius dels dos cossos, però nosaltres necessitem la presència de l’autoritat al metro.”

- Sobre el Tibidabo: “La gestió la podem donar. [...] Un gran encert va ser quedar-se els terrenys de la muntanya de dalt perquè això dóna una garantia de fer una concessió amb condicions. [...] Un error és pensar que podem gestionar un parc d’atraccions, aparcaments, un zoològic, restaurants[...], aquesta no és la feina d’un ajuntament”.

- Per quan el nou zoològic? “No ho sé, nosaltres el que hem de fer és posar a to el zoològic que tenim ara. El que tenim ara deixa molt a desitjar.”

- Zoo al mar? “O trobem un privat que fa aquesta inversió, que no sé si hi és i l’estudiarem, o a dia d’avui els diners de l'Ajuntament no són per fer això.”

- “La candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern la mantindrem. És una candidatura per a Barcelona i per al Pirineu.”

- “Nosaltres concertarem escoles bressol i en molts casos en lloc de construir-les en farem concessions.”

- "No s'ha d'aplicar una taxa turística, vull participar sobre l’IVA que generen els turistes [...]. Hem d’apostar per un turisme de qualitat, que crec que tenim un turisme de bastant qualitat.”

- Sobre la xifra de danys a la plaça Catalunya: “Un desastre, [...] cal un respecte al moviment, però ha estat un error mantenir una ocupació d'una plaça i crec que no es pot admetre que la gent ocupi les places públiques. Això és una equivocació i crec que n'hem après.”

- Sobre la primera decisió que prendrà: "Reduir l'administració pública. La segona serà destinar una part d'aquests diners a temes de benestar."

bcn-trias5

00:00 00:20
00:00 00:20

bcn-trias7

00:00 00:20
00:00 00:20

bcn-trias3

00:00 00:19
00:00 00:19

bcn-trias6

00:00 00:16
00:00 00:16

bcn-trias1

00:00 00:24
00:00 00:24