Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Tinc una edat, i si no estic a la nova direcció del PSC, aniré a veure món"

joaquim-nadal

00:00 46:05
00:00 46:05

Joaquim Nadal ha deixat la porta oberta a deixar el PSC si la nova direcció no el té en compte. "Ja tinc una edat i si no hi sóc, deixaré els meus compromisos parlamentaris i aniré a veure món". Ho ha dit en una entrevista a El món a RAC1, on també ha defensat el paper del PSC després de l'auditoria del govern, i ha  assegurat que José Zaragoza tindrà un lloc destacat a les llistes de Carme Chacón.En una entrevista amb Jordi Basté, Joaquim Nadal també ha dit que:

"El conjunt de factures de despesa sanitària que el conseller Castells es va trobar el 2003 era 1.600 milions d'euros, el doble dels 800 que ara s'ha trobat el conseller Mas-Colell".

"Em va agradar el to del conseller Mas-Colell. El comparteixo. Va estar moderat i recordo que va dir que "això no és cap desastre".

"El món, el país, la gent... sí, tothom ha estirat més el braç que la màniga, però perquè confiavem amb uns ingressos que van caure".

"Estic una mica cansat que s'apeli a la responsabilitat de la oposició quan ningú se'n recorda del tipus d'oposició que es va fer quan nosaltres érem al govern".

"És més que probable que el 8 d'octubre es confirmi que José Zaragoza estarà a les llistes del PSC. És bo que José Zaragoza canvii la seva orientació política dins del PSC i actui com a pont entre el PSC i el PSOE".

"Vull continuar sent president del grup parlamentari del PSC mentre no hi hagi candidat a la presidència de la Generalitat. Crec que puc estar en una nova direcció del PSC en què no hi sobri ningú i hi falti molta gent. I si no, ja tinc una edat. Puc acabar els meus compromisos parlamentaris i anar a veure el món. Em queda menys del que ja porto".

"No sé si vull veure la Sagrada Família acabada. Jo la deixaria com està. No cal que acabi mai".

"Les retallades que va imposar el conseller Castells els anys 2008, 2009 i 2010 van ser espectaculars. Excepte amb TV3 i Catalunya Ràdio, qui va retallar el sou dels funcionaris de la Generalitat un cinc per cent va ser l'últim govern Montilla".

"Determinats serveis públics hauran de ser sotmesos a una anàlisi cost-benefici, però hi ha altres fonts d'ingressos, com per exemple acabar amb el frau fiscal".

"Molt a pesar meu, l'únic costat d'on es pot retallar és en la despesa d'inversió. Recoder podrà inaugurar tot allò que vam projectar."

"L'auditoria no aporta res de nou. Confirma allò que sabiem. És veritat que hi ha un dèficit fruit d'una caiguda d'ingressos i d'una política d'inversions que deixa Catalunya ben equipada".

"El deute de Catalunya no és una exclusiva mundial. Entra dins de la normalitat".

"Ningú prohibeix l'augment d'ingressos. De fet, el govern de la Generalitat ja ha deixat entreveure que apujarà impostos com el cànon de l'aigua".

"L'últim govern Pujol-Mas va adjudicar la Ciutat de la Justícia amb pagaments compromesos fins el 2038. És un mètode de pagament habitual, com ho són els peatges a l'ombra".

"Perquè el PSC ajudi al govern, cal que la política de contenció -que és necessària- es recondueixi significativament. No compartim el què ha passat amb les escoles bressol o els hospitals de Bellvitge i Sant Pau".

"Posar a Grècia contra les cordes és una cosa però posar a cada ciutadà grec contra les cordes no sé si porta enlloc".