RAC1ncentrat
Ara, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle
En Directe
I després, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Navarro a Rubalcaba: "votarem diferent del PSOE quan calgui"

pere-navarro

00:00 16:05
00:00 16:05

El primer secretari del PSC i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, recorda que "quan per qüestions relacionades amb Catalunya no ens puguem posar d'acord amb els companys del PSOE, els diputats del PSC votarem diferent", tot apuntant que "no parlaria d'un PSOE nacional [com va dir Rubalcaba], sinó d'un partit federal". Navarro ha aclarit que la proposta del PSC a Artur Mas "no té a veure amb la geometria variable" i concreta que "parlaria d'acord d'estat". També ha confessat que no anirà a veure el partit de la selecció catalana perquè "té altres coses a fer".

Pere Navarro, primer secretari del PSC i alcalde de Terrassa, també ha dit que:

- "Ha estat un mal any, en general."

- "Va ser una reunió amb un to cordial, des del punt de vista personal. [...] Nosaltres vam anar a fer alguna cosa més que una reunió protocol·lària."

- "El document que vam presentar [a Artur Mas] expressava quina és la nostra idea de país en un moment tan difícil com aquest."

- "Tenim totes les possibilitats obertes [respecte dels pressupostos] i estem començant a parlar. [...] Però no era una trobada únicament per parlar dels pressupostos."

- "Hem de veure si compartim un projecte general de país que ens ajudi a sortir de la crisi, i una derivada d'això seria un acord d'abstenció en els pressupostos."

- "Les línies vermelles del PSC són les presentades en el document. I és que només amb les retallades no sortirem de la crisi. [...] S'han de fer polítiques de reactivació econòmica."

- "Volem iniciar una nova etapa [de relacions amb CiU] i l'acord que vam signar per la investidura d'Artur Mas l'agafem com a base d'aquesta nova etapa."

- "Al president de la Generalitat li vam proposar un acord de la ruta i del camí a seguir entre els dos principals partits per superar la situació d'emergència que viu el país."

- "La proposta del PSC no té res a veure amb la geometria variable, jo parlaria d'acord d'estat."

- "Reactivar l'economia no ha de tenir una relació directa amb la fiscalitat. [...] Li hem proposat tres pactes a Artur Mas: un pacte de competitivitat, un pacte per la internacionalització i la innovació, i un pacte per la sostenibilitat."

- "Ara no estem en un moment en què els partits polítics hagin d'aixecar banderes per tenir més o menys vots. Ara és el moment d'assumir responsabilitats per part dels partits polítics."

- "[De la sociovergènica] Digui-li com vulgui, però l'objectiu és donar el missatge d'intentar caminar plegats [CiU i el PSC]."

- "El nou PSC dóna suport que Catalunya tingui més impostos."

- "Jo no parlaria d'un partit polític nacional [com va dir Rubalcaba], sinó federal."

- "És una resolució del congrés del PSC i la seguirem: quan per qüestions relacionades amb Catalunya no ens puguem posar d'acord amb els companys del PSOE, els diputats del PSC votarem diferent".

- "El PSC no té cap candidat oficial, [...] però la simpatia general del nostre partit, per proximitat i perquè és una persona molt vàlida, és per a Carme Chacón."

- "Avui tinc altres coses per fer [no podré anar al partit de la selecció], però he anat a veure altres partits de la selecció sempre que he pogut."