Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Parlon: "Iceta estava en millors condicions que jo per posar-se al capdavant del PSC"

Error 500

Error 500

Foto: La Vanguardia

Núria Parlon creu que Miquel Iceta estava en millors condicions que ella per liderar el PSC. Ha explicat que confia en ell perquè coneix molt bé totes les persones del partit que s'han sentit incòmodes, i com que les coneix de fa molts anys pot "recosir" el PSC. A més, considera que pot fer una bona feina per la solvència que té i per la capacitat de "connectar amb el temes més complexos que cal afrontar".

Núria Parlon, viceprimera secretària del Partit dels Socialistes de Catalunya i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, també ha dit:

- “Si jo hagués fet l’executiva, a persones com la Laia Bonet els hauria dit que en formessin part”

- “Confio que [Iceta] farà tot el possible perquè el PSC faci un gir més marcat cap a l’esquerra. L’hi hem demanat el conjunt de persones de menys de 40 que ens ha incorporat... hem de marcar el pas per aquí”

- [Sobre la renúncia a la primera secretaria del PSC] “En menys de 48 hores s’havia de decidir tot. Durant aquest any m’ho hauria combinat però no m’hi hauria pogut dedicar de la manera que ho he fet els darrers cinc anys. No podem oblidar les condicions amb les quals vaig accedir a l’alcaldia a Santa Coloma de Gramenet.”

- “Estem a un any d’eleccions municipals. Hi ha una feina feta que cal enllestir. A mi em generava un vertigen molt gran deixar de banda els temes de Santa Coloma per estar al capdavant de la primera secretaria. Estar en un segon lloc m’ho fa molt més fàcil.”

- “El PSC està en bones condicions de fer front a la situació tan complicada que viu, que no és pròpia del PSC sinó de la societat de la qual el PSC forma part com a partit polític.”

- “Tot ha anat molt ràpid. S’han hagut de prendre decisions amb molt poc temps.”

- “Ara hem de cosir el partit per dins. Integrar les diferents sensibilitats. Però no ens pot portar gaire temps perquè no hi ha res pitjor per a un partit polític que es dediqui tot el dia a parlar dels seus problemes. Deixes de ser atractiu davant la ciutadania.”

- “Sobre l’encaix Catalunya-Espanya, Iceta ha proposat una pregunta diferent. Per tant, nosaltres ens hem mogut. Una pregunta diferent que permeti que es faci la consulta.”

- “La consulta s’ha de fer possible i cal emparar-la en un marc legal. Els responsables polítics ho han de fer possible.”

- “Tant de bo es pugui votar el 9 de novembre però això no depèn del PSC. Depèn del Govern, ERC i el govern d’Espanya. Pel que fa al PSOE, la consulta al conjunt d’Espanya genera inseguretats, por, incertesa, però per això hi som els polítics.”

- [Sobre si es planteja ser candidata a la Generalitat] “Jo no m’ho he plantejat. El que vull és continuar a Santa Coloma d’alcaldessa perquè m’agrada moltíssim.”

- BCN WORLD: “Si genera llocs de treball, i fa possible la reactivació econòmica d’un territori hi estaré encantada. Ara, ha de tenir la fiscalitat que tenen la resta de persones i ha de tributar el que li toca.”