El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Pedro Sánchez tampoc accepta la pregunta de Miquel Iceta

pedro-sanchez

00:00 23:07
00:00 23:07

Foto: La Vanguardia

El candidat a la secretaria general del PSOE Pedro Sánchez s'oposa del tot a la consulta, sigui quina en sigui la pregunta. S'hi tanca en banda, encara que es votés la pregunta que plantejava Miquel Iceta: “M'és igual que digui una cosa o una altra.” Sánchez reivindica “el pacte” i s’ofereix a asseure’s a dialogar amb Mas i Rajoy sobre una “reforma constitucional que derivi en l’Espanya federal”. També admet que es veu “amb moltes possibilitats” de ser el nou secretari general dels socialistes espanyols.

Pedro Sánchez, candidat a la Secretaria General del PSOE, també ha dit que:

- "Em sembla sorprenent la sentència [de l'Audiència Nacional sobre el setge al Parlament] i em sembla raonable el recurs presentat per part del Parlament."

- "Em veig amb moltes possibilitats de poder ser [el nou líder del PSOE]. Estic recorrent Espanya de dalt a baix, anant al cor de l'organització, que és la militància, i proposant, sobretot, un canvi des de baix."

- "El Partit Socialista necessita que sigui la militància de base qui marqui el ritme."

- "Tinc la millor de les opinions sobre Alfredo [Pérez Rubalcaba]. Sempre tindrà la meva admiració."

- "El més democràtic del món és respectar la llei, la Constitució. El que està afrontant Espanya és un xoc de trens entre els que defensen la independència de Catalunya (amb la gran contradicció que volen reforçar Europa allunyant-se d'una part d'Europa que és el conjunt d'Espanya) i una dreta recentralitzadora, que no vol reconeixe'n la diversitat."

- "En aquest xoc de trens hi ha diferents partits que hem aixecat la bandera de la concòrdia, de la convivència, que aposta per una reforma constitucional, cap a una Espanya federal."

- "Respecto la relació federal del PSOE amb el PSC. I crec que hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separen. Discrepo de la consulta (m'és igual que digui una cosa o una altra) i reivindico la declaració de Granada."

- "El pacte és el que necessita de nou Espanya i el conjunt de la societat catalana."

- "Si sóc escollit secretari general, el que demanaré al president Rajoy i al president Mas és que dialoguem i obrim aquest procés de reforma constitucional que derivi en l'Espanya federal que defensem els socialistes."

- "Si Juncker és elegit president [de la CE], no pot comptar amb els vots dels eurodiputats socialistes."

- "L'estat autonòmic està desfasat. És fruit d'una generació política en què també hi havia algunes pors. Ara hem d'anar una mica més enllà. L'exemple el tenim al Senat, que hauria de ser una veritable cambra territorial."

- "Aquesta reforma constitucional que hem de fer possible entre tots ha de comptar amb un consens semblant al que hi va haver als anys 70 amb la transició espanyola. No només necessitem un consens entre el PP i el PSOE, també voldria que hi fossin CiU o Esquerra Unida, i tots aquells partits que van forjar el consens constitucional del 78."