RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Pemi Fortuny: "La ràdio que hem fet a Libèria ajuda a salvar vides"

pemi-fortuny

00:00 05:35
00:00 05:35

L'excantant dels Lax'n Busto ha explicat a El món a RAC1 que el projecte radiofònic que ha ajudat a posar en marxa a Libèria, a Monròvia, ha ajudat a cohesionar i educar la població. L'ha localitzat el Jordi Gràcia. Pemi Fortuny ha explicat que la majoria de la població no té accés a la televisió per falta d'electricitat i la ràdio és un mitjà imprescindible.

En una entrevista a El món a RAC1, Pemi Fortuny ha dit que:

- "Estic a Monròvia, a Libèria."

- "Quan vaig deixar Lax'n'Busto [el 2006] vaig anar a Costa Rica i, amb la meva companya, vaig fer un vídeo turtorial molt important sobre l'impacte de les inversions immobiliàries espanyoles al país."

- "Vam crear una consultoria social i hem tirat cap a Àfrica."

- "A Sierra Leone vam muntar una ràdio. Llavors varem canviar una llei del país per poder conseguir les llicències necessàries."

- "Fa un any i mig que funciona la ràdio, és autosostenible, i té una audiència de 3 milions de persones."

- "Era una ràdio local però gràcies a una torre, podem arribar a bona part del país."

- "És una ràdio amb finalitats educatives i sanitàries. També serveix per veure com i quan s'ha de plantar. Serveix per saber quan es fan les reunions entre les tribus."

- "Som els responsables que es reuneixin les tribus i serveix per organitzar-se."

- "És l'eina pel desenvolupament més important que hi ha a la zona perquè no hi ha ni electricitat. Gràcies a la ràdio poden organitzar-se, podem donar consells de sanitat i salvar vides."

- "Són països realment durs i que costa molt aixecar-los. Ara hi ha molta gent que està lluitant per la pau i molts dels nens soldats ja han estat rehabilitats i poden tenir un futur."