El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Prefereixo fer una llista de temes pendents que una de greuges"

santi-vila

00:00 01:21:15
00:00 01:21:15

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, troba compatible “l’horitzó nacional” amb pactar “el dia a dia” amb el Govern espanyol. El dia que s'ha posat en marxa el TGV des de Figueres a Barcelona, l'exalcalde de Figueres ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que cal arribar fins al final en el cas de finançament irregular d'Unió Democràtica: "Serà absolutament necessari que [Unió Democràtica] doni explicacions".

En una entrevista a El món a RAC1, el conseller Santi Vila ha dit que:

- "La legislatura la marcarà saber si podem millorar Rodalia."

- Sobre el cas Pallerols: "De nou la justícia s'imposa. Hi ha un reconeixement de culpa i hi ha una solució que és ben habitual en la pràctica judicial. Si d'aquí se'n deriven responsabilitats polítiques es veurà en els pròxims dies. Serà absolutament necessari que [Unió Democràtica] doni explicacions."

- "Ahir es va corregir un error històric de fa més de 150 anys. Als 70, amb la tecnocràcia franquista i els millors urbanistes de Barcelona, ja van entendre que calia connectar la península amb França, via l'Empordà. Hi ha apostes i prioritzacions que mai de la vida i de forma increïble, prioritzaven la connexió amb Europa. Des de Madrid, planifiquen la xarxa amb criteri polític i no econòmic."

- "La cobertura telefònica serà dolenta. En aquesta línia hi ha el doble de túnels. Habilitar-ho costarà uns 5 milions d'euros.”

- "La temptació radial és a totes les nacions. A Catalunya també hi ha hagut això en alguns moments. Amb l'eix Transversal es va corregir. Al nostre país hem de prevenir que això ens passi."

- "L'objectiu és que un ciutadà pugi a Madrid i no hagi de canviar de tren fins que baixi a París."

- "Els retrets vénen perquè es va planificar l'arribada de l'alta velocitat amb dues administracions: ADIF i els alcaldes, que volen transformar la ciutat. Els alcaldes volen construir ciutat nova i acaben dislocats. Però ADIF diu que només havia de fer estacions i fer arribar trens. I en aquest sentit: 'missió complerta!'"

- "En els darrers anys, el grau d'execució de Rodalia amb prou feines s'ha complert al 8%. Sense entrar en un pim-pam-pum, el greuge comparatiu és temptador, però cal trobar una agenda de treball per continuar treballant així de bé amb la ministra. A Madrid, violenten sempre que poden la geografia. Tenim una legislatura per davant i cal fer-ho a l'entorn de les línies de Rodalia."

- "Necessiten millorar Maçanet-Mataró, o com és inadmissible que entre Barcelona i València hi hagi trams de via única. A Mollet, hi ha atròfia i colls d'ampolla que cal millorar. S'ha de mesurar el 2013, amb el panorama actual, fer determinats plantejaments maximalistes, i tornaríem en una dinàmica de pim-pam-pum sense avançar ni un mil·límetre. Hem de fer una agenda concreta per presentar a la gent."

- "La legislatura la marcarà saber si podem millorar Rodalia."

- "El gran repte és combinar l'horitzó nacional amb les coses que cal fer en el dia a dia. Políticament cadascú ha de fer el que cal, però en el dia a dia, se sentin espanyols o catalans, ens exigeixen que els seus problemes en els fem nostres."

- "Mimar depèn de com et tractin. Fa 8 dies que sóc a la conselleria, i el denominador comú amb la ministra és que no ens correspon parlar de temes majors i ens hem d'aïllar. De nosaltres s'espera això."

- "La Generalitat va formular denúncies per incompliments amb la gestió de Foment i l'alcalde Puigdemont i jo estem encausats per haver encarregat un tren l'11-S. Si hagués continuat a l'alcaldia, aquest any ho hauria fet igual. Podem anar amb la llista de greuges o amb la llista de temes a resoldre."

- "La mobilitat és un dret fonamental. Això justifica que la línia de Figueres estigui subvencionada. En 2 anys hi haurà un transvasament, però ningú no sap en quina mesura, de la línia convencional a la de l'alta velocitat. Hem de garantir que tothom tingui accés a la mobilitat. Si fem un esforç de racionalització, potser hi ha serveis que s'han de revisar."

- "El nivell d'inversions i de garanties de FGC firmaríem tots perquè hi fos a Renfe. Ara mateix el mateix ministeri reconeix que necessita millorar amb urgència a l'entorn de Barcelona. Es prioritzen unes determinades coses i no d'altres.”

- "En la mesura que el ministeri garanteix que continua subvencionant els preus de l'alta velocitat és evident que serà més competitiu viatjar amb alta velocitat que amb vehicle propi."

- "Segur que a un any vista serà una història d'èxit i podrem recuperar una part de la subvenció."

- "En aquestes regles del joc hi ha ferides a Girona, Flaçà i Figueres que hem d'abordar per seguretat però hem d'atacar aquelles actuacions que poden posar en risc la vida de la gent, però aquell argument de bonança que teníem en temps de 'grans bacanals' ara la festa s'ha acabat i tenim un dèficit espatarrant. Hi ha ferides que es poden corregir, però conscients que és un principi rector el de la mobilitat".

vila

00:00 00:19
00:00 00:19