El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Què és l'i-cloud? (explicat fàcil)

mila

00:00 06:48
00:00 06:48

El dia que Apple ha posat en funcionament l'i-cloud, Pau Garcia-Milà, fundador d'EyeOs i expert en noves tecnologies ens ha explicat de manera pedagògica què és i com funciona. Aquest dimecres hem fet oficial que el programa l'¡ha fitxat com a col·laborador i el podreu escoltar ben aviat.

Pau Garcia-Milà ha explicat de l'i-cloud que:

- "És una tecnologia que permet que qualsevol persona pugui accedir a unes dades com fotos,calendaris, etc. des de qualsevol ordinador, sota la premisa de que si perdem un ordinador poguem seguir treballant amb la nostra informació des de qualsevol altre. El preu a pagar, més enllà de l'econòmic, és enviar les nostres informacions a Apple. L'empresa ha presentat ara l'i-cloud, però porta anys muntant la infraestructura".

- "Tot i que sigui un núvol és en un lloc físic. Una zona molt gran al nord de Carolina, als Estats Units, on hi ha el data center. Un súper edifici amb un accès molt complicat per accedir".

- "Hi ha diferència entre els núvols públics, com el d'Apple i els que ara vol fer Microsoft, i els núvols privats que instal·la cada empresa".

- "El que vol fer Apple és apostar molt fort pel consumidor final. No crec que intenti enganyar a la gent. No crec que ho enfoqui a les empreses, que són les que tenen més recel".

- [Sobre el projecte EyeOs] "Nosaltres no vam inventar res. Vam ser els primers a fer un projecte real sobre aquest el clod computing. Hi ha gent que portava anys fent que des d'una pantalla tonta es connectés a un cervell. En el projecte EyeOs instal·lem un escriptori virtual que posem a casa de cada client, de tal manera que per molt que ens assemblem, ni tan sols som competidors".

- "El disc dur com a tal continuarà existint. Cada ordinador necessita memòria. Ara acabarem amb la guerra de qui la té més grossa, és a dir qui ofereix més espai. Fins ara oblidàvem concepes com la fiabilitat o la velocitat. Fa uns anys els discs durs duraven més. Crec que s'imposarà un tamany estàndard i que ens permetrà treballar d'una manera més ràpida".

- "Jo crec que Apple continuarà exactament igual, Hi ha un líder de portes enfora, pero és impossible que mori tota la creativitat. Crec que continuarà igual que ara, però potser els costarà trobar una icona que tingui tanta tirada. Les accions no s'han desplomat. Amb ell en vida hi ha presentacions que no han agradat".