Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls

Antoni Castells: "Resolguem el problema polític entre Catalunya i Espanya"

El conseller d'Economia ha respost a la vicepresidenta del govern espanyol després que aquesta afirmés que "el dret a l'autodeterminació no entra a la Constitució". "No em sembla la millor manera de resoldre les coses", ha dit Castells a El món a RAC1.

Antoni Castells, conseller d’Economia i Finances, també ha dit que:

- "En aquests moments estem arribant al fons de la crisi."

- "Aquest tercer o quart trimestre serà el punt més baix [...] i, a partir d'aquí, començarem a recuperar. [...] És preocupant veure que no està clar quant de temps serem al fons. I depèn molt de nosaltres."

- "[D'aquí al Nadal] Patirem. [...] Pot ser que l'atur encara empitjori."

- "És vital que l'economia catalana pugui fer de tractor i de locomotora [de l'economia espanyola]. [...] Som el motor i som el cervell."

- "[Les crítiques a la política econòmica espanyola] no vaig fer-les amb ànim de criticar el govern de l'estat."

- "Comprenc que hi hagi un cert desconcert [en la política econòmica espanyola], per això és important que es vegi coratge per agafar el toro per les banyes."

- Sobre l'entrega d'informes de dubtosa utilitat al Parlament: "En podrem informar molt aviat."

- Sobre la consulta d'aquest diumenge a Arenys de Munt: "Tendim a entrar en processos que ens porten a la polarització. No predomina la sensatesa del gran terreny central del país, sinó la polarització dels extrems."

- "A vegades aquest país tendeix una mica massa a l'esbravada. I això alimenta la reacció d'algunes autoritats de l'estat que es pensen que, per negar problemes, deixen d'existir."

- "Fa la impressió que, a vegades, [algunes autoritats de l'estat] no volen conèixer aquesta realitat i prendre les lliçons d'aquesta realitat: Catalunya està molt orgullosa de sentir-se una realitat nacional [...] i, a la vegada, de la seva afirmació que això ho vol ser dins del marc espanyol."

- "[Que la vicepresidenta espanyola digui que el dret a l'autodeterminació no entra en la Constitució espanyola] és la seva reacció responent administrativament a un problema polític. I no em sembla la millor manera de resoldre les coses."

- "A Catalunya hi ha un sentiment àmpliament majoritari que no ha trobat com expressar-se d'una altra manera, o perquè no hem estat a l'altura a l'hora de fer els pactes que hem de fer, reconeixent la realitat nacional de Catalunya dins de la Constitució. I com que hi ha un cert desencant, disgust, decepció... potser que resolguem el problema polític."

- Sobre què votaria en un referèndum d'autodeterminació: "Permetrà que em reservi l'opinió perquè sóc membre del govern."

- Sobre la sentència del TC: "El país ha d'estar a l'altura. [...] S'hauria d'expressar la veu ferma i serena de Catalunya. [...] No dividirem el país. És el pitjor que podem fer. [...] Unitat dels partits polític i darrere del país."

- "Hem d'anar a aquestes eleccions [al Parlament] amb voluntat de guanyar-les. Hem de dir als ciutadans de Catalunya que aquí poden governar dos partits, CiU o PSC. Escolliu."

Error 500

Error 500