El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Rothko tenia un somni

Error 500

Error 500

Il·lustració: Oriol Malet

Volia fer ennuegar l'alta societat de Nova York amb els quadres que va pintar pel restaurant Four Seasons. Però no se'n va sortir i es va suïcidar. Jordi Graupera ens ha parlat de les històries, crims i passions darrera els grans edificis de la ciutat.

El pintor letó va intentar, amb els seus quadres, fer un acte terrorista cultural, en plena guerra freda i al bell mig del cor dels EUA. Però va patir una gran tragèdia... i és que a la classe alta americana els va encantar la seva obra.

El curiós drama del Four Seasons és el que el Graupera ha fet servir per parlar-nos del Seagram Building, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

Però també ens ha parlat del Madison Square Garden i del tràgic triangle amorós que va acabar amb l'assassinat del seu arquitecte dins mateix de l'edifici.

[gallery link="file" order="DESC" columns="2"]

També ens ha descobert l'apassionant cursa entre dos arquitectes que va acabar convertint el Chrysler Building en el més alt del món... i de com el crack del 29 va aixafar-los la guitarra poc després de la inauguració

undefined
undefined
undefined
undefined