El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Tombem truites de tota mena

Error 500

Error 500

Seguim cuinant truites però, aquest cop, amb ous. Amb en Fermí Puig n’hem preparat a la francesa, amb pa amb tomàquet o amb les sobres de pasta o verdura del dia abans.

La recepta d’en Fermí Puig:

TRUITA DE CLARES D’OU AMB SOBRASSADA

Talles la sobrassada molt fineta. Bats les clares d’ou amb una punteta de sal com si anessis a fer una truita. Llavors les avoques a la paella amb una mica d’oli. Veuràs que les clares es bufen com quan fem un ou ferrat. A mig bufar, hi afegim les llesquetes de sobrassada i li donem la volta a la truita.

Les receptes dels oients:

TRUITA DE MACARRONS –Josep Maria (barri de Sant Pere)

Agafeu els macarrons que sempre ens sobren quan preparem pasta i que mai sabem què fer amb ells, ja que no n'hi ha ni per a un plat, i els barregem amb l'ou. Llavors els tirem a la paella com si féssim una truita de patata i estan boníssims!!

TRUITA DE VERDURES REAPROFITADES –Gemma (Barcelona)

A banda de les truites considerades “normals”, sovint faig truites de la verdura amb les sobres del dia anterior. Normalment de bledes, cigrons o de coliflor amb mongetes seques. Primer es passa la verdura per la paella amb una miqueta d'oli, dues voltes i s’hi afegeix l'ou. Gemma de BCN

TRUITA DE PA AMB TOMÀQUET – Andreu

Batem els ous i hi posem una mica de sal. Suquem el pa amb tomàquet per les dos cares i li tallem la crosta. El pernil també el tallem a trossets petits.

Posem la paella al foc amb una mica d’oli i quan ja estigui calenta, hi tirem els ous i deixem que l’ou es qualli una mica. Llavors posem el pernil fent una capa, el pa i un altre capa de pernil. Donem la volta a la truita com si fos de patates i la deixem coure fins que estigui ben feta.

TRUITA DE SAMFAINA – Penélope

Tallem mig quilo de pebrots i una albergínia a trossos petits. Ho posem a la paella a fregir a foc lent. Quan estigui fregit, hi afegim dos tomàquets pelats també a trossets. Després, a part en un bol, es mescla la samfaina amb l’ou batut i es deixa reposar cinc minuts. Llavors es posa una mica d’oli a la paella quan estigui calenta i es cou volta i volta. Si la deixem reposar fins al dia següent encara estarà més bona.

TRUITA DE BOTIFARRA I BOLETS – Rosa

Netegem, escorrem i trossegem els bolets. En una paella amb oli fregim els bolets perquè perdin la humitat. Hi afegim uns daus petits de pernil salat i una mica de julivert i ho fregim una mica. A banda, trossegem la botifarra i la coem a la planxa o en una paella. En un bol, batem els ous i hi posem sal (poca, perquè el pernil ja és salat) i hi afegim tots els altres ingredients: bolets, pernil i botifarra. Llavors ja podem fer la truita a la paella com qualsevol altre.

TRUITA DE CARXOFES – Anna

Agafem les carxofes i els hi tallem la part de baix. Tot seguit, apartem les fulles més fortes i fem servir les més blanques i tendres. Trossegem les carxofes i les salarem una miqueta. En una paella fregirem les carxofes, amb una mica d'oli, fins que quedin daurades. Després agafem els ous, els batem i salem la mescla.

A la paella, hi posem una mica d'oli i, quan aquest sigui calent, hi posem les carxofes i l'ou batut. Remenarem perquè els ingredients es barregin bé, i esperem una mica. Donem la volta a la truita i la servim.

TRUITA AMB SOBRASSADA – La recepta d’en Fermí Puig:

Bateu els ous i afegiu-hi una mica de sal i la sobrassada desfeta a trossets petits, sense el budell. Poseu una mica d'oli en una paella i, quan sigui roent, tireu-hi la barreja de l'ou amb la sobrassada. Fregiu la truita a la francesa.

 

TRUITA DE PATATES FREGIDES – La recepta d'en Fermí Puig:

Agafem una bossa de patates fregides bones. Les estoves amb l'ou batut uns 20 min. Després, afegeixes a la mescla una miqueta de sal, però poca ja que les patates fregides ja són força salades. Tot seguit, daurem la ceba i l'afegim. I llest.  

 

TRUITA A LA PAISANA – La recepta d'en Fermí Puig:

S'agafa la verdura que ha sobrat del dia anterior, es salteja amb all, pernil salat tallat petit, salsa de tomata i un raig de conyac i això s'utilitza de farcit.

Es baten els ous es tiren a la paella, es deixa quallar, es posa el farcit al mig i es cargola la truita. Per acabar, es decora amb una llesca de pernil  fregida a sobre la truita.

En Toti ens ha enviat la foto perquè fem salivera...