El Barça juga a RAC1
Ara, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG
En Directe
I després, de 0 a 1:35 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Toni Comín anuncia un nou projecte polític per als "orfes del PSC"

toni-comin

00:00 05:53
00:00 05:53

L'exdiputat socialista afirma que "en aquests moments hi ha molta gent que se sent orfe de representació per l'evolució política del PSC els últims temps". Per això, Toni Comín anuncia la creació d'un projecte polític "que defensi el dret a decidir sense ambigüitats" amb el lema "socialisme, Catalunya i llibertat". En aquest sentit, considera "molt greu" que el PSC s'hagi desmarcat del dret a decidir perquè "'incompleix el programa electoral i deixa sense referent polític a aquells socialistes que sí que estem a favor dret a decidir".

L’exdiputat del PSC, Toni Comín, també ha dit que:

- "Entenem que en aquests moments hi ha molta gent que se sent orfe de representació política perquè l'evolució política que ha fet el PSC els últims temps ha deixat de representar molta gent."

- "El concepte és l'orfandat política d'una part de gent que vol fer política, que és catalanista i d'esquerres, i que no té un instrument per fer-ho."

- "Vehiculem un instrument polític amb el qual ens sentim d'acord, perquè amb l'actual PSC no ens sentim d'acord."

- "L'objectiu és defensar un projecte polític que defensi el dret a decidir sense ambigüitats, i la socialdemocràcia."

- "És gent de base i ara mateix hi ha un grup reduït que fa temps que hi treballa. [...] Hi ha gent del PSC i gent que no ho és."

- "De la manera que han anat les coses, amb l'últim Consell Nacional del PSC, s'ha precipitat la sortida d'aquest projecte."

- "Aquest grup en complementa d'altres. [...] No tanquem cap porta, tampoc la de fer un nou partit. [...] L'evolució dels fets ens ajudarà a decidir què fem."

- "Fins ara hi havia les plataformes crítiques, totalment necessàries, que teníem com a objectiu canviar el rumb del PSC. [...] El nostre grup neix amb un escepticisme màxim i amb molt optimisme."

- "La plataforma vol que no hi hagi cap dubte que una part dels socialistes d'aquest país el seu compromís amb el dret a decidir és tan ferm com el que puguin tenir la resta de forces catalanistes. [...] Som el partit del al dret a decidir."

- "Que el PSC s'hagi desmarcat del dret a decidir, a banda d'incomplir el programa electoral, que és molt greu, deixa sense referent polític a aquells socialistes que sí que estem pel dret a decidir."

- "La pregunta 'vols que Catalunya sigui un estat independent?' no ens fa cap por ni ens incomoda en absolut."