RAC1ncentrat podcasts
Ara, de 14:30 a 15 h
RAC1ncentrat podcasts
amb Noemí Polls
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Alfred Bosch: "Un voluntari va rebre un tret d'escopeta el 10-A"

alfred-bosch

00:00 10:41
00:00 10:41

El 10 d'abril un voluntari de les consultes per la independència va rebre un tret. El voluntari es va recuperar a temps i va tornar a les urnes. Sis mesos després ho ha desvelat Alfred Bosch, responsable del referèndum, en el llibre I ara, què?, els detalls del qual ha avançat en una entrevista a El món a RAC1.El candidat d’ERC a les eleccions i responsable de Barcelona Decideix desvela que el 10-A un voluntari de la consulta va rebre un tret:

"Vam mantenir silenci perquè no sabíem què havia passat, no volíem aixecar el crit d'alarma. [...] No volíem que fos un dia d'alarma, sinó un dia solemne."

“Les conseqüències no van ser gens greus, era una escopeta de balins. Però en el moment de rebre la notícia no ho sabíem.”

“Maragall em va preguntar si es podria convertir en independentista”.

[Sobre si Laporta i Solidaritat es podrien sumar a la coalició encapçalada per ERC] "Encara està obert. Per discreció i afavorir què en pot sortir cal esperar fins al final. Però no ho descarto. No s'ha tancat el termini de presentació de coalicions, el termini es tanca divendres. Cal intentar-ho fins a l’últim minut."

"Encara queden unes hores i per part d'ERC estan les portes obertes, encara se'n pot parlar."

"Animo tothom perquè parli i que en la mesura que es pugui es posin d'acord tots aquells que volem la independència. Amb SI és veritat que no s'ha tancat, però hi ha temps."

"No puc dir quins independents ni associacions [s'hi sumaran]. S'anunciarà quan estigui madur."