El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: -

i després
Patrocinador
El món a RAC1

Emès el El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, recorda que dir que el club no pot fitxar és fals. I apunta que el Barça podria fitxar jugadors a l'estiu i no fer-los debutar fins al gener del 2016, que és quan s'aixeca la sanció de la FIFA. D'altra banda, assegura que si no hagués estat per la [...]

150127_JM_Bartomeu

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, recorda que dir que el club no pot fitxar és fals. I apunta que el Barça podria fitxar jugadors a l'estiu i no fer-los debutar fins al gener del 2016, que és quan s'aixeca la sanció de la FIFA. D'altra banda, assegura que si no hagués estat per la pressió a l'entorn, no hauria convocat eleccions. Però que, un cop vist el resultat, creu que la va encertar. Sobre Qatar, reconeix que el club valora aspectes socials i polítics que quan van signar el contracte de patrocini no hi eren i, per això, busca alternatives que, en cap cas, passarien per retornar Unicef al pit. "És utòpic", diu el president.

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, també ha dit que:

- "És cert que el Jordi Mestre em va dir 'Si vols, ho deixo'. Però no era una conversa oficial."

- "Ara ja no es cometran aquestes errades [en el fitxatge dels menors]."

- "Toni Freixa va ser un dels directius que va insisitir a demanar responsabilitats pel tema FIFA."

- "No [hi ha ningú que faci oposició des de dins]."

- "Feia bastantes setmanes que tenia pensat fer eleccions abans de finals de temporada. Ho havia compartit amb poca gent. Però arran del resultat d'Anoeta i de la tensió al voltant del club, vaig plantejar aquesta situació."

- "Sense la tensió que vaig percebre, evidentment no hauria convocat eleccions."

- "Sempre he volgut esgotar el mandat. Sempre. És la manera de ser un club rigorós. Però veient com va créixer la tensió, vaig preferir abaixar-la. I crec que la decisió va ser encertada."

- "No només es van convocar eleccions. Es van prendre moltes més mesures, com la sortida de Zubizarreta."

- "La meva intenció era que Zubizarreta acabés la temporada i comencéssim un nou cicle."

- "Estem en aquesta fase de buscar un secretari tècnic. M'agraden personalment dos o tres dels que hem vist. No és imminent."

- "M'agradaria incorporar ara un director tècnic per continuar i preparar la temporada vinent amb Luis Enrique."

- "No penso en les eleccions i candidatures. Ja en parlarem un cop acabi la temporada."

- "No vull relacionar amb el cas FIFA Zubizarreta, Rossich, Amor o Valentín. És un tema molt concret. Hi ha molts responsables, el principal és l'article 19 de la FIFA, que té poc sentit. El club sencer ha anat fent coses que incomplien la llei. Però la Federació Catalana i l'Espanyola també, perquè ens han donat les llicències perquè els jugadors poguessin jugar."

- "Responsables [del cas FIFA], ho som tots: des del 2001, fins ara, tots els presidents, vicepresidents i executius del club."

- "Hi ha gent responsable d'aquestes coses que ja no és al club."

- "Leo Messi no hauria pogut venir al Barça des del 2001, que és quan la FIFA va treure aquest article. La FIFA no pot tenir un article que incompleixin tants i tants nens."

- "La FIFA no ens ha volgut dir qui ens va denunciar."

- "La FIFA ha de revisar l'article 19 i 19 bis."

- "Van ser 9 casos. Ara són 4. En quedaven 5, però un va marxar."

- "Al llarg de la història, el Barça ha patit moltes injustícies. Aquesta n'és una."

- "Vull que la FIFA solucioni aquest problema. No podem tenir milers de nens que no poden jugar a futbol perquè els seus pares no viuen amb ells."

- "Aquest pot ser un cas que sigui com el cas Bosman, fa uns anys. Pot ser el cas Barça."

-"El planter són els mateixos jugadors. En l'etapa formativa del futbolista, guanyar no és l'objectiu. És formar els jugadors per arribar al primer equip."

- "En cap cas em va passar pel cap plegar."

- "Em torno a presentar perquè el nostre projecte era de sis anys més sis més."

- "El club ha estat lluny del soci i els darrers anys el soci percep que el club s'hi ha apropat."

- "Compto amb tota la junta directiva. [Amb Toni Freixa també?] Ara no en parlem d'això."

- "No és veritat que Toni Rossich tingués un acord verbal amb Mediapro. Els acords s'han de signar."

- "Qatar és un tema sobre el qual estem mirant altres alternatives. Acaba el contracte el 2016. Fa quatre anys, vam signar per temes econòmics. Però ara hi ha altres temes socials a tenir en compte."

- "IMG està estudiant les opcions [alternatives a Qatar per patrocinar la samarreta del Barça]."

- "La setmana passada vam dinar junts [amb Sandro Rosell]. No parlem de Barça."

- "He estat amb Joan Laporta i amb Sandro Rosell. De qui he après més és de Sandro Rosell. L'herència de Rosell és el programa electoral que estic duent a terme."

- "No és cert [que vaig destituir Zubizarreta després de dinar amb Sandro Rosell]."

- "No vendrem Leo Messi, no tenim cap intenció de vendre'l. I a més, també ho va dir ell."

- "Sí, la situació de Qatar ara és diferent de fa quatre anys. Som sensibles a la situació social i política. Estem contents de Qatar Airways com a patrocinador."

- "L'assemblea de l'octubre del 2015 haurà de prendre una decisió sobre el patrocinador. No va ser una mala idea. Ens han ajudat a eixugar el deute."

- "És utòpic pensar a tornar a portar Unicef al pit de la samarreta."

- "La meva gestió no hauria estat més fàcil si Rosell i jo no fóssim amics."

- "Calia un Team Manager per fer unes funcions que s'havien de fer i s'han fet, ara ha marxat i les seves funcions les fan altres persones."

- "Cap jugador em va demanar el cap d'Emili Sabadell [el Team Manager]."

- "Kai Ruiz marxa per tornar. Quan tingui l'edat reglamentària, tornarà al club. El seguirem."

- "No perilla el càrrec d'Eusebio. Això sí, l'objectiu és no baixar de Segona A."

- "Les eleccions les convocarem a final de temporada, quan l'equip no tingui opcions de guanyar cap títol. M'agradaria que fos com més tard millor."

- "El Barça no podrà fitxar aquest estiu, però podrà incorporar jugadors que no podran jugar fins al gener."

- "Són moltes coses per les quals es destitueix Zubizarreta. A vegades passen coses que no vull explicar i també hi ha un tema de desgast. Crec que ha estat criticat injustament i això el va desgastar. I el fet que el TAS confirmés la sanció de la FIFA em va fer prendre la decisió ja."

- "Sandro Rosell ja va explicar per què va marxar."

- "Que hi hagi l'opció que d'aquesta junta en surti una o dues candidatures vol dir que hi ha pluralitat."

- "Crec que la incorporació d'Abidal al Barça anirà per llarg."

- "Hi ha alguns directius del Barça que estan sota una investigació fiscal. Jo també. Tinc una inspecció fiscal pels anys 2010 i 2011. Va començar fa menys d'un any. Però és habitual. No vull veure-hi més enllà."

- "És normal que hi hagi tensions en les relacions del dia a dia. Però al Barça i a tot arreu. I no em refereixo a Luis Enrique i Messi."

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el El convidat ha acabat temporada i amb aquest final ha posat punt final a cinc temporades d'èxit. Amb l'Albert Om hem repassat alguns dels millors moments i ha reconegut que a totes les cases hi havia aquella tensió que apareix quan visites la casa dels sogres. Om ha visitat 65 personatges durant 65 caps de [...]

150127_Albert_Om

El convidat ha acabat temporada i amb aquest final ha posat punt final a cinc temporades d'èxit. Amb l'Albert Om hem repassat alguns dels millors moments i ha reconegut que a totes les cases hi havia aquella tensió que apareix quan visites la casa dels sogres. Om ha visitat 65 personatges durant 65 caps de setmana i en només un cas, el de Ferran Adrià, la gravació va tenir lloc a casa de l'Albert. El periodista reconeix que té intenció de prendre's un temps sabàtic tot i que ja té en ment un nou projecte.

Emès el Dimarts 27-01-15

The New Raemon 3

Ramón Rodríguez publica el seu nou disc sota el nom de The New Raemon. Es titula Oh, Rompehielos i l’ha escrit i compost en només 3 mesos. És el temps que Rodríguez afirma que dedica de mitjana a cada disc. Una facilitat per compondre que deu ser genètica, perquè les seves dues filles (Jazz i Leia) estan a punt d’editar el seu primer disc als Estats Units i al Japó, sota el nom de Mourn i amb només 18 i 15 anys. Escolteu el rac1stic que el Ramón ens fa de la cançó que titula el disc.

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el Dimarts 27-01-15

Emès el Dilluns 26-01-15

syriza

La tertúlia d'aquest dilluns ha estat marcada per les eleccions gregues i la victòria de Syriza, d'Alexis Tsipras. Per analitzar-ho tot plegat hem comptat amb la presència de Pedro Olalla, escriptor i hel·lenista, també amb la de Pedro Prunés, professor de castellà a Grècia, traductor i expert en Syriza, així com la de Sonia Ruiz, consultora internacional. Tots tres s'han sumat a les veus d'alguns dels nostres tertulians habituals com són Màrius Carol, Joan López Alegre, Miquel Martí Gamisans, Xavier Sardà i Josep Soler.

Emès el Dilluns 26-01-15

Emès el Dilluns 26-01-15

Emès el Dilluns 26-01-15

Emès el Dilluns 26-01-15

%s1 / %s2

← Accedeix a l'arxiu de podcasts