El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: Tu diràs amb Esports RAC105:00 - 07:00

i després
Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140901_Jacint_Borras.mp3 Descarrega-te'l Jacint Borràs sospita que el gestor de l’herència de Pujol era Ferran Ariño

01/09/2014

140901_Jordi_Pujol

Foto: La Vanguardia

Jacint Borràs, un dels fundadors de CDC i amic personal de Jordi Pujol, està convençut que l’expresident ha confessat per protegir els fills. A més, apunta Ferran Ariño, gerent dels laboratoris on es reunien els fundadors del partit, com a possible gestor de l’herència que va deixar Florenci Pujol.

Jacint Borràs, soci fundador de CDC i amic personal de Jordi Pujol, també ha dit que:

- “Em va sobtar moltíssim. Em va afectar, com a tanta gent. Dolor. Pena. Això és el que sento.”

- “Jo no en tenia ni idea [que la família Pujol tenia una herència a Andorra no regularitzada]. Pel que jo sé, però, no és de Jordi Pujol, sinó de la Marta [Ferrusola] i dels fills.”

- “L’únic que sé, segons el que ens explicava Ferran Ariño, el gerent dels Laboratoris Fides, on fèiem reunions, és la preocupació de Florenci Pujol que el seu fill acabés arruïnat darrere de la política i, per això, li feia una llibreta.”

- “Ferran Ariño podria ser [el responsable de gestionar l'herència del seu pare], però tampoc ho puc assegurar.”

- “Quan vaig veure que va sortir aquest cas, ho vaig lligar amb la llibreta.”

- “Apostaria que el Sr. Cuyàs té raó [quan diu que Pujol s'ha immolat abans que el matessin els seus fills].”

- “De moment [Jordi Pujol] ha fet de para-xocs d’una manera impressionant.”

- “Segurament si hagués tingut un bon assessorament, això hauria estat diferent.”

- “Si el president Pujol em necessita, sóc aquí.”

- “Tenim un president del Govern a Madrid que ha enviat uns SMS a un corrupte. Considero infamant que ara es vulgui estripar el president Pujol després dels casos de corrupció que estan esquitxant a tot arreu.”

- “A qualsevol país democràtic, el Sr. Rajoy ja hauria presentat la dimissió. Però aquí, no. Per culpa de la majoria del PP, estem en una dictadura blanca.”

- “Sóc dels que opino que Pujol ha d’anar al Parlament a donar explicacions.”

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/140901_Santi_Montagud.mp3 Descarrega-te'l “Van barallar-se amb una violència que feia anys que no veia”

01/09/2014

140901_anc_agressio

Foto: ANC Granollers

Santi Montagud, un dels testimonis dels incidents que dissabte a la tarda es van produir en una parada de l’ANC de Granollers, ha explicat que “els agressors van començar a donar cops de puny amb una violència que feia anys que no veia”. Montagud assegura que els agredits no eren ni membres de l’ANC i que “simplement passaven per allà”. L’incident va acabar amb dos ferits i dos detinguts.

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2