El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: Tu diràs amb Esports RAC105:00 - 07:00

i després El món a RAC1
Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140724_Angel_de_la_Fuente.mp3 Descarrega-te'l “El mètode de càlcul de les balances fiscals de la Generalitat és un nyap”

24/07/2014

Ángel de la Fuente

Foto: La Vanguardia

L’autor de l’estudi de les balances fiscals del Govern espanyol, Ángel de la Fuente, defensa el mètode que ell ha fet servir (càrrega-benefici) i desacredita el que prefereix la Generalitat (flux monetari). Aquest últim el considera “sospitós” perquè és un mètode “poc seriós” que té en compte el que torna en serveis i no el que torna en diners, i és una forma bastant grollera d’inflar el dèficit fiscal.

Ángel de la Fuente també ha dit que:

- “Em sembla el millor mètode [càrrega-benefici] perquè per exemple les ambaixades espanyoles no són a Catalunya però tots les hem de pagar. Em sembla arbitrari excloure serveis perquè no estiguin físicament a Catalunya quan també els fem servir”

- “Potser sí que caldria mirar la diferència d’un 25% en el saldo negatiu, respecte als càlculs de la Generalitat”

- “Pensem que els residents a Catalunya són els que viuen aquí i no els turistes, per això entenem que els impostos que paguen els turistes no són una càrrega que suporten els catalans sinó un extra que és de tots i es reparteix per càpita entre tots els ciutadans espanyols.”

- “Òbviament cadascú té el seu punt de vista i defensa les seves idees en la valoració de les dades, però jo intento no fer demagògia.”

- “Potser podríem intentar buscar una tercera part neutral que ens elaborés aquests càlculs de les balances fiscals.”

- “Crec que caldria revisar el sistema de finançament perquè fos més equitatiu. Hi ha diferències molt grans que em semblen injustes, com el cas de les comunitats forals, que tenen dues vegades més per habitant ajustat que la mitjana de les comunitats de règim comú.”

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140724_Xavier_Sarrate.mp3 Descarrega-te'l “Les agències de viatges han tingut un 15% de cancel·lacions de vols a Israel”

24/07/2014

ben-gurion-airport

El president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, Martí Sarrate, afirma que “les agències de viatges han tingut un 15% de cancel·lacions de vols a Israel”. També afegeix que, si la companyia continua operant, el reemborsament del bitllet depèn de les condicions del contracte.

Martí Sarrate també ha dit que:

- “L’agència de viatges sempre mira pels interessos del consumidor i estem informats, al minut, de la situació real. No enviem ningú en cap situació precària i de risc”

- “Hi ha hagut cancel·lacions, però no només d’última hora. Ja fa uns quants dies que hi ha cancel·lacions, perquè en un estat així no se sap mai què pot passar. La gent no està disposada a anar a un lloc on hi ha un conflicte bèl·lic.”

- “La web del Ministeri d’Afers Estrangers ja fa la recomanació que no es pot viatjar a un radi de 40 km al voltant de la franja de Gaza. El que passa és que sí que hi ha una por psicològica, perquè en un estat bèl·lic d’aquestes dimensions, la gent ha fet anul·lacions. I després hi ha a l’expectativa la gent que vulgui viatjar al mes de setembre.”

- “Si el Ministeri d’Afers Estrangers publica que ja no és insegur aterrar en aquesta aeroport, però hi ha gent que tria igualment no anar-hi, es tracta de condicions diferents, perquè aleshores es pot incórrer en despeses d’anul·lació segons el contracte que es fa de viatges combinat, entre l’agència (amb l’empara de tots els proveïdors de serveis que té el viatge) i el consumidors. Aleshores en funció dels dies i de la diferència de preu final hi ha uns percentatges especificats en el contracte.”

- “Les indemnitzacions ja són un tema de qüestió moral, el risc sempre hi és. El que passa és que hi ha l’alternativa de repatriar aquest consumidor com més aviat millor, tenint en compte que hi ha companyies àrees que no han cancel·lat els vols. La principal companyia d’Israel té vols directes entre Israel i Espanya.”

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2