El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: -

i després
Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/141121_Jordi_Marti.mp3 Descarrega-te'l “Volem ocupar la cadira buida del socialisme català”

21/11/2014

141121_Jordi_Marti

Jordi Martí, exregidor del PSC i membre de Moviment Catalunya, assegura que “el PSC ha estat una diàspora permanent i continuada” i afegeix que “continuar pensant que els que marxen són els culpables és tenir una bena als ulls”. El partit que surti de la fusió amb Nova Esquerra Catalana té la intenció de presentar-se a les eleccions al Parlament encara que es puguin avançar.

Jordi Martí també ha dit que:

- “Presentarem una nova força política però amb una enorme tradició, el socialisme, i que té tot el que té de bo tenir arrels en la millor tradició política d’aquest país.”

- “Encara no tenim nom. Des del principi, vam dir que el nom serà l’últim que decidirem”.

- “Qui ho ha de liderar ha de sortir de l’elecció de les persones que formin aquesta força política.”

- “Una de les pitjors frases que ha marcat la vida de molts partits polítics és la d’Alfonso Guerra a la trancisió: ‘qui es mogui no surt a la foto.”

- “Un dels problemes que ha tingut la socialdemocràcia a escala europea ha estat aquest, impedir el debat necessari per adaptar els partits a les noves situacions.”

- “Vindran més alcaldes, més regidors, que fa molt de temps que estan en la política local i que són molt coneguts als seus pobles i ciutats.”

- Sobre la situació de Marina Geli i Núria Ventura: “Si fem una nova força, només es pot estar en un partit. Seria absurd. No pots tenir un peu a una banda i un altre a l’altra. Però això provoca un període al més curt possible de transició i tothom ha de prendre les seves decisions. Passa amb les diputades, però també passa amb molts regidors i molts alcaldes que han de decidir de quina manera es fa el pas. S’ha de respectar que cadascú ho faci com li sembli que sigui la millor manera.”

- “Estic convençut que Joan Ignasi Elena i Avancem hi acabarà sent, si l’únic motiu per no ser-hi és perquè hi ha persones que encara militen al PSC.”

- “Depèn de quan i com [siguin unes hipotètiques eleccions anticipades]. La nostra voluntat és ser-hi. A les municipals, per descomptat.”

- “A molts, una de les coses que els ha costat més per fer el pas és deixar una casa que ha estat la seva, la nostra. Molta gent ho fa amb dolor.”

- Sobre l’article que Joaquim Coll a El Periódico: “Em sap greu que el Joaquim Coll hagi anat agafant aquestes posicions extremes i amb poc sentit de la ponderació.”

- “El PSC ha estat una diàspora permanent i continuada. Continuar pensant que els que marxen són els culpables, és tenir una bena als ulls.”

- “Ens financem amb les aportacions que hem fet els que venim de les dues formacions. Tornem a fer política a l’antiga manera: ens reunim en cafès, sales de centres cívics, etc. La cultura política que neixi d’aquest partit serà diferent.”

- “A Catalunya, la possibilitat que aparegui un Berlusconi està bastant liquidada. Les reaccions que hi ha al país són més interessants.”

- “Tinc posicions diferents a les de Podem.”

- “Nosaltres omplim una cadira que avui està buida, que és la de la tradició del socialisme a Catalunya. I és molt greu que avui estigui buida.”

- “Estaria molt content que no tornéssim a un nou bipartidisme amb altres sigles.”

- “La via de Ferran Mascarell és ‘això s’ensorra, apuntem-nos a una altra’ i l’altra, que és més complicada i arriscada, és ‘els meus no responen com crec, organitzem una altra cosa’.”

- “No reconèixer que el Govern espanyol avui està fent un abús de poder contra Catalunya, des del meu punt de vista, és abandonar la tradició. I ho dic amb el tot el dolor i respecte cap als meus excompanys i el primer secretari del PSC. I d’això se n’adonen en massa els ciutadans que havien votat massivament el PSC. És tan evident que cau pel seu propi pes. Per això surten els articles que surten, les paraules del senyor Navarro… Els estan envaint els nervis i són conscients que han perdut peu i que això s’ensorra.”

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/141121_Albert_Rivera.mp3 Descarrega-te'l “Ens presentarem a Espanya sense UPyD, amb aquesta direcció és impossible”

21/11/2014

130128_Albert_Rivera

Albert Rivera, president de Ciutadans, denuncia que “abans de la reunió UPyD va entregar als periodistes un document explicant per què trencaven les negociacions”. D’altra banda, Rivera considera que “l’enquesta del GESOP demostra que Ciutadans podria encapçalar una majoria alternativa”.

Albert Rivera, president de Ciutadans, també ha dit que:

*Sobre el baròmetre del GESOP de tardor:

- “Demostra que CiU i ERC no sumarien una majoria, com destaquem des de Ciutadans des de fa temps.”

- “Dins l’espai dels que defensem la unió amb la resta d’Espanya i una regeneració democràtica profunda, Ciutadans obté la millor intenció de vot històrica. S’està demostrant que hi ha alternatives.”

- “Hi podria haver majoria alternativa que nosaltres podríem encapçalar un pacte postelectoral però reconec que aquesta majoria hauria de ser amb partits que estan en plena decadència com el PSC i el PP que ara estan ensorrats en aquests sondejos.”

- “Crec que hi ha un moviment de gent que vol revenja més que justícia o una societat justa. Podem està canalitzant això a través de propostes de vegades inviables o impossibles però de càstig.”

- “Hi ha una dicotomia, o trencar amb tot o reformar tot allò que no funciona que crec que és millor i necessari.”

* Sobre el desacord entre Ciutadans i UPyD

- “No [es deixa cap porta oberta]. Portem set anys proposant fins a quatre vegades un acord amb UPyD. Ells consideren que és un projecte massa ambiciós i no es refien de la nostra proposta.”

- “Rosa Díez tria més les sigles que el projecte conjunt. No tinc res més a dir. Ja n’hi ha prou d’intentar-ho.”

- “Ens presentarem a Espanya sense la direcció d’UPyD. Amb aquesta direcció és impossible.”

- “Hi ha molta gent d’UPyD i el seu entorn que ha donat el seu suport a aquest projecte de tercera via.”

- “Rosa Díez i el seu equip van venir a la reunió i van entregar als periodistes un document explicant per què trencaven les negociacions abans de la reunió.”

- “És evident que no volien, que no han volgut mai i que han dilatat en el temps perquè les enquestes no els funcionen o els resultats europeus no són els que esperaven.”

- “Potser hem estat massa bons o massa ingenus però la direcció d’UPyD no ha volgut mai un pacte amb C’s.”

- “Hi ha molta gent que comença a veure que amb aquesta direcció i líder, UPyD no pot sumar un projecte més gran i ambiciós.”

- “Tenim estils i formes diferents de dir i fer les coses.”

- “Érem conscients que l’acord tenia coses bones i dolentes. Però ens pesaven més les bones.”

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2