El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: -

i després
Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/141219_Jaume_Asens.mp3 Descarrega-te'l Jaume Asens: “La investigació policial del cas Pandora està carregada d’elements ideològics”

19/12/2014

141219_Jaume_Asens

Jaume Asens, advocat d’un dels detinguts pel cas Pandora, qualifica d’”ideològica” l’operació i alerta que en algun cas han fet servir la lectura de Llibre contra la democràcia per imputar un delicte. Asens qualifica de “vergonyós” la duresa repressiva de l’operatiu. De fet, no descarta que l’operació s’hagi tirat endavant per desviar l’atenció sobre la imputació de Jordi Pujol.

Jaume Asens, advocat d’un dels detinguts en el cas Pandora, també ha dit que:

- “S’utilitza com un indici de pes el fet que alguns dels detinguts llegien Llibre contra la democràcia per imputar-los un delicte.”

- “Ahir vaig tenir la sensació que la investigació policial estava carregada d’elements ideològics.”

- “Se’ls acusa de tenir relació amb dues persones que són a la presó que presumptament haurien comès un atemptat a l’Almudena, amb un artefacte explosiu, fa uns anys. Alguns d’ells els haurien anat a visitar a la presó.”

- “Un d’ells hauria avalat un pis d’una d’aquestes persones. Això és suficient per imputar-lo sobre aquells fets?”

- “El que em preocupa, i fins i tot em sembla vergonyós, és la duresa repressiva de l’operatiu, amb entrades i escorcolls en ateneus i detencions en el lloc de feina.”

- “Les deferències que es tenen amb uns i altres sempre m’ha cridat molt l’atenció.”

- “Ahir, quan el meu client va declarar, se’ns va informar que l’acusació era per terrorisme. Jo em vaig queixar que aquest delicte com a tal no existia. No se’ns va informar. I com que va quedar en llibertat provisional, no tinc cap resolució en què consti de què s’acusa el meu client. També vaig fer constar la queixa.”

- “El que sé ho he deduït de la lectura de les resolucions que envia als set joves que ha enviat a la presó.”

- “Una percepció que s’ha generat, que no sé si és cert o no, és que aquestes operacions serveixen per desviar l’atenció o canalitzar el malestar cap a una altra banda. També pot ser una coincidència. [...] Que aquesta operació coincideixi amb la imputació de l’expresident Pujol a molta gent li desperta la sospita.”

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2