El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: Versió RAC1 amb Xavi Bundó16:00 - 19:00

i després Primer toc
Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140731_Lluis_Salvado.mp3 Descarrega-te'l Lluís Salvadó està convençut que el govern espanyol acabarà permetent la consulta

31/07/2014

20130828_Lluis_Salvado

ERC està convençuda que el Govern espanyol acabarà permetent la consulta. Creu que s’hi veurà obligat per la pressió que li arribarà des de Catalunya… però també des de fora. El secretari general adjunt d’Esquerra, Lluís Salvadó, assegura que el president Mas va mantenir una actitud d’absoluta lleialtat al país durant la reunió amb Mariano Rajoy a la Moncloa i assegura que té tot el suport del seu partit. Això sí, troba imprescindible pel procés sobiranista que Convergència canviï d’actitud i faciliti que l’expresident Jordi Pujol doni explicacions al Parlament sobre els diners que ha tingut a l’estranger durant 34 anys.

Lluís Salvadó, secretari adjunt d’Esquerra i coportaveu parlamentari, també ha dit:

- “Estem absolutament convençuts que las posició d’enrocament per part de l’Estat es veurà doblegada per les pressions exercides des de Catalunya, que no pot entendre com a Escòcia es votarà i aquí no.”

- “Hem de portar la convocatòria al Tribunal Constitucional, el país ha de mostrar fermesa, convicció, capacitat de resistència i si som capaços de manifestar-ho, el procés continuarà tirant endavant.”

- [Amb Mas] “L’entesa és absoluta, estem seguint el full de ruta tal com està pactat… El president Mas té tot el nostre suport. El millor instrument és una consulta i entenem que al final l’acabarem portant a terme.”

- “Entenem que si l’Estat amenaça hem de continuar endavant amb una consulta. A més a més es compta amb el 80% ciutadania. Catalunya no pot renunciar al millor instrument que té la democràcia. Hi hem de continuar insistint.”

- [Sobre el cas Pujol] “Si volem treballar per una democràcia amb més qualitat no podem fer veure que aquí no ha passat res, ha de comparèixer, donar explicacions. CiU ha de fer net, i és imprescindible per al país que canviï d’actitud i posi la màxima llum perquè la ciutadania pugui saber què ha passat, prendre mesures perquè no torni a passar i es castigui d’una forma clara el que s’ha fet malament.”

http://www.racalacarta.com/audio/el_mon_a_rac1/0731%2011h%20(Dijous%2031-07-14)%20Entrevista%20(David%20Bosch%20).mp3 Descarrega-te'l Cotxes amb el pilot David Bosch

31/07/2014

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2