El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: La nit a RAC1 amb Xavi Freixes21:00 - 23:00

i després Tu diràs
Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140923_Angel_Ros.mp3 Descarrega-te'l Àngel Ros: “Va ser un drama”

23/09/2014

140923_Lleida

Foto: La Vanguardia

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que l’episodi viscut ahir a Lleida “va ser un drama” i assegura que les víctimes de l’agressor “el poden identificar perfectament” un cop el trobin. L’alcalde també diu que no tenen cap pista sobra la motivació que el va portar a apunyalar 5 persones en ple carrer, perquè “no va dir ni una paraula a les víctimes”. D’altra banda, sobre la moció en favor de la consulta que ha d’aprovar l’Ajuntament de Lleida, Ros “desitjaria que la resolució que s’aprovés fos conjunta entre CiU i el PSC”.

Àngel Ros, alcalde de Lleida, també ha dit que:

- “Ahir va ser un drama. No hi ha cap novetat. Estem esperant el comunicat dels serveis mèdics. Els cinc ferits es mantenen en situació de gravetat.”

- “Pel que fa a la tasca dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i també de la Policia Espanyola, han estat treballant tota la nit en un desplegament mai vist a Lleida.”

- “Encara no s’ha trobat l’agressor, però no dubto d’aquesta tasca.”

- “De causes no se’n sap cap. I no es pot saber, perquè l’agressor en cap cas va pronunciar cap paraula. Els testimonis són capaços d’identificar-lo perfectament, però no va dir cap paraula. Per tant, no hi ha cap motivació coneguda.”

- “En situacions daquest tipus, la meva por és que es generés algun tipus de sentiment de xenofòbia. Els agredits sí que tenen nacionalitat, però el delicte mai en té de nacionalitat.”

Sobre si Lleida aprovarà una moció a favor de la consulta del 9-N:

- “El que farem és el ple extraordinari. CiU va proposar el ple i l’equip de govern ho hem acceptat. Jo desitjaria que la resolució que s’aprovés fos conjunta entre CiU i el PSC. El PP ja ens va avançar que possiblement no assistirà al ple.”

- “En cas que no arribéssim a un consens, cadascun dels dos partits presentarà la seva moció.”

- “Jo votaré la moció que presentem el partit dels socialistes.”

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140923_Josep_Felix_Ballesteros.mp3 Descarrega-te'l Tarragona col·laborarà amb la consulta si es fa per la via de la legalitat

23/09/2014

PSC_Josep_Felix_Ballesteros_

“Si es demana per la via de la legalitat i qui ho demana té la legalitat, no tindré cap inconvenient a cedir espais” perquè se celebri la consulta del 9-N. Ho ha dit l’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, que demana a Joan Ignasi Elena, diputat no adscrit del Parlament, que deixi l’escó perquè “no és exactament seu”.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, també ha dit que:

- “Tarragona convocarà aquesta setmana el ple extraordinari [per debatre la moció de suport a la consulta del 9-N]. Molt probablement divendres.”

- “Tal com està plantejada la consulta, de manera legal no es podrà celebrar. Ho dic amb pena perquè crec que el poble català ha de ser consultat, però s’han de buscar les vies per fer-ho de forma legal.”

- “L’Ajuntament de Tarragona sempre ha facilitat equipaments municipals i espais a l’ANC i a totes les entitats. Si es demana per la via de la legalitat, i qui ho demana té la legalitat, no tindrem cap inconvenient a cedir espais.”

- “Si la legalitat catalana no ha estat declarada il·legal no tindríem problema per col·laborar. [En cas que el TC hagi suspès la consulta]. Si ens demanen espais públics per fer una semiconsulta ho hauríem d’analitzar, però no tindríem cap inconvenient.”

- “La reforma constitucional és la solució. Escòcia serà la solució. L’immobilisme de Madrid no aporta claredat d’idees i crea un frontisme perillós i fracturador.”

- [Sobre les declaracions de José Bono:] “Em sembla un petit pas endavant perquè José Bono no estava gaire a favor de fer gestos ni fer actuacions que facilitessin l’encaix de Catalunya en el conjunt de l’Estat. Ho valoro positivament.”

- “Ja veurem com va això que Joan Ignasi Elena hagi decidit quedar-se com a diputat no adscrit. Espero que, per honradesa, torni l’escó, que no és exactament seu.”

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2