El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: Via lliure amb Jordi Armenteras09:00 - 14:00

i després 14/15
Patrocinador
El món a RAC1

El blog d'El món Suscripció al feed RSS

Veure tots

Articles per tema Música

Entrevista

Xavier Sabata, contratenor

24/07/2014

XAVIER SABATA 002

Entrevista

Wednesday Lips presenta el seu tercer disc

22/07/2014

Wednesday Lips

El grup de folk-pop Wednesday Lips presenta el seu tercer disc, Season III: How to be awake until dawn.

Emès el Avui en dia el telèfon mòbil ja forma part de les nostres vacances. Tenir clar les eines que ens posa al nostre abast ens pot facilitar molt un viatge. Des de la recerca d'un bitllet d'avió, a gestionar les nostres reserves, escollir seient o bé descarregar mapes de l'estranger sense pagar 'roaming'. En Josep Maria [...]

laptop on beach

Avui en dia el telèfon mòbil ja forma part de les nostres vacances. Tenir clar les eines que ens posa al nostre abast ens pot facilitar molt un viatge. Des de la recerca d'un bitllet d'avió, a gestionar les nostres reserves, escollir seient o bé descarregar mapes de l'estranger sense pagar 'roaming'. En Josep Maria Ganyet ens ha preparat un 'kit' d'aplicacions i serveis web a tenir en compte. Continuar llegint

Emès el José Irun -, director del Festival de Cap Roig, ha explicat algunes de les excentricitats que demanen els artistes. De sir Elton John, per exemple,  Guiu ha apuntat que va demanar "un camerino blanc, sofà chester i un monitor per poder veure el Mundial". També ha destapat que va improvisar la [...]

140707_Elton_John

Foto: José Irun - La Vanguardia

Juli Guiu, director del Festival de Cap Roig, ha explicat algunes de les excentricitats que demanen els artistes. De sir Elton John, per exemple,  Guiu ha apuntat que va demanar "un camerino blanc, sofà chester i un monitor per poder veure el Mundial". També ha destapat que va improvisar la cançó Rocket man que inicialment no estava inclosa al 'set lit'.

Emès el En Josep Maria Ganyet ha parlat de la desena conferència internacional de FabLabs que es fa aquests dies a Barcelona. En Guille Milkyway i el Jordi Beltran han analitzat el boom dels festivals musicals que hi ha a Catalunya.

En Josep Maria Ganyet ha parlat de la desena conferència internacional de FabLabs que es fa aquests dies a Barcelona. En Guille Milkyway i el Jordi Beltran han analitzat el boom dels festivals musicals que hi ha a Catalunya.

Entrevista

http://www.racalacarta.com/audio/el_mon_a_rac1/0703%2010h%20(Dijous%2003-07-14)%20Musica%20i%20internet%20(%20).mp3 Descarrega-te'l “Queien estrelles del cel”

02/07/2014

140702_Coldplay

Foto: Coldplay

La Judit Garriga és un dels nou afortunats convidats per Coldplay a veure l’estrena de la seva gira mundial al Royal Albert Hall de Londres. Garriga va guanyar un ‘Golden Ticket’ en trobar una de les lletres manuscrites pel grup amagada en una biblioteca de Barcelona. Garriga ha apuntat que “estaven quasi a primera fila” i ha assegurat que va ser “un concert molt, molt guapo; impressionant”.

Emès el David Bisbal acaba d'estrenar una edició especial del seu Tú y yo que ja frega el triple Disc de Platí. En l'edició Tour Edition Bisbal afegeix un migmetratge dirigit pel barceloní Kike Maíllo i on comparteix escenes amb els catalans Santi Millán, José Corbacho, Carla Nieto, Cristian Valencia i Oriol Vila entre d'altres. A l'àlbum, [...]

140624_David_Bisbal

David Bisbal acaba d'estrenar una edició especial del seu Tú y yo que ja frega el triple Disc de Platí. En l'edició Tour Edition Bisbal afegeix un migmetratge dirigit pel barceloní Kike Maíllo i on comparteix escenes amb els catalans Santi Millán, José Corbacho, Carla Nieto, Cristian Valencia i Oriol Vila entre d'altres. A l'àlbum, Bisbal també canta amb un altre català, Antonio Orozco.

Emès el L'aplicació ha posat en peu de guerra els taxistes i ha centrat un dels principals debats d'aquesta setmana. Ho hem analitzat amb en Josep Maria Ganyet a l'espai de Música i Internet amb Jordi Beltran i Guille Milkyway.

L'aplicació ha posat en peu de guerra els taxistes i ha centrat un dels principals debats d'aquesta setmana. Ho hem analitzat amb en Josep Maria Ganyet a l'espai de Música i Internet amb Jordi Beltran i Guille Milkyway.

Emès el La segona edició del Festival de Pedralbes portarà a Barcelona artistes internacionals de la talla de Kevin Costner, Tom Jones, George Benson o Simple Minds. N'hem repassat el cartell amb el director del certamen, Martín Pérez, que ha destacat que es tracta d'un "festival en un lloc idíl·lic". Pérez s'ha afegit a la secció de [...]

140529_Festival_Pedralbes

La segona edició del Festival de Pedralbes portarà a Barcelona artistes internacionals de la talla de Kevin Costner, Tom Jones, George Benson o Simple Minds. N'hem repassat el cartell amb el director del certamen, Martín Pérez, que ha destacat que es tracta d'un "festival en un lloc idíl·lic". Pérez s'ha afegit a la secció de Música i Internet amb Jordi Beltran, Guille Milkyway i Josep Maria Ganyet.

Emès el The Free Fall Band presenta el seu nou treball, The Münster Sight, publicat sota El Segell del Primavera i amb un productor internacional, Darren Hayman. La seva mà ha provocat melodies més alegres i enèrgiques en la banda de Mataró malgrat que les lletres continuen mantenint el to trist i melancòlic.

140528_The_Free_Fall_Band

The Free Fall Band presenta el seu nou treball, The Münster Sight, publicat sota El Segell del Primavera i amb un productor internacional, Darren Hayman. La seva mà ha provocat melodies més alegres i enèrgiques en la banda de Mataró malgrat que les lletres continuen mantenint el to trist i melancòlic.

Emès el El debut és l'àlbum de presentació dels Coriolà. El grup de Premià de Mar format per Carles Chacón, Xabi Oró, Xavier Oró, Ismael Valero i Mikel Oró han editat un disc de pop-folk ple de grans lletres que parlen de déus i de l'expedició d'Amundsen a l'Antàrtida però també de mar, d'aeroports i de ciutats [...]

140520_Coriola

El debut és l'àlbum de presentació dels Coriolà. El grup de Premià de Mar format per Carles Chacón, Xabi Oró, Xavier Oró, Ismael Valero i Mikel Oró han editat un disc de pop-folk ple de grans lletres que parlen de déus i de l'expedició d'Amundsen a l'Antàrtida però també de mar, d'aeroports i de ciutats llunyanes. Els crítics ja els han assenyalat com la banda a tenir en compte aquest 2014.

Especials

http://www.racalacarta.com/audio/el_mon_a_rac1/0520%2011h%20(Dimarts%2020-05-14)%20Entrevista%20(Coriola%20).mp3 Descarrega-te'l El vent islandès de Halldor Mar

17/05/2014

140517_Halldor_Mar

Des de Gudjohnsen que un islandès no s’implicava tant en un partit del Barça. I ha estat el cantautor Halldor Mar, que ha versionat clàssics catalans en anglès. Per exemple, Al vent de Raimon (The Wind) o el Remena nena, que va popularitzar Guillermina Mota (Let’s shake it).

Emès el En Josep Maria Ganyet ha analitzat el debat creat a la societat per l'ordre del ministre de l'Interior d'investigar piulades susceptibles de fomentar l'odi o la violència. En Jordi Beltran, per la seva banda, ha dedicat cançons als protagonistes de la setmana.

140515_Twitter

En Josep Maria Ganyet ha analitzat el debat creat a la societat per l'ordre del ministre de l'Interior d'investigar piulades susceptibles de fomentar l'odi o la violència. En Jordi Beltran, per la seva banda, ha dedicat cançons als protagonistes de la setmana.

Emès el Dimarts 13-05-14

140513_Halldor_Mar

És islandès, però fa 20 anys que viu a Catalunya. Halldor Mar presenta Winds, un disc amb deu versions en anglès de cançons mítiques de Serrat, Sisa, Raimon o Llach, i que es van popularitzar durant la Nova Cançó. Mar ens ha ofert dos rac1stics: Small country (País petit, de Lluís Llach) i Shake it baby (Remena, nena, popularitzada per Guillermina Motta).

Emès el "En Cataluña quieren que votemos para acabar con la democracia. Lo mismo que pedían las S.A. nazis". El cantant barceloní reitera que els [...]

140430_Loquillo

Loquillo s'ha mostrat “molt emprenyat” i ha desmentit el titular del diari ABC afirmant que “és impossible que jo hagi dit això”. L'ABC assegurava que Loquillo va declarar en una entrevista: "En Cataluña quieren que votemos para acabar con la democracia. Lo mismo que pedían las S.A. nazis". El cantant barceloní reitera que els que estan a favor d’anar a votar per la consulta no són uns nazis. Loquillo presenta el doble CD en directe El creyente. Continuar llegint

Entrevista d'actualitat

http://www.racalacarta.com/audio/el_mon_a_rac1/0430%2011h%20(Dimecres%2030-04-14)%20Entrevista%20(Loquillo%20).mp3 Descarrega-te'l Coldplay amaga a Barcelona la lletra d’una cançó del darrer disc

30/04/2014

140430_Chris_Martin

Foto: La Vanguardia

El grup britànic Coldplay ha triat la biblioteca de Sant Pau i la Santa Creu, al Raval de Barcelona, que és una de les 9 del món que participen en una macroendevinalla internacional. El grup va penjar a Twitter nou enigmes que corresponien a una ciutat, una biblioteca i un llibre on hi havia amagat un sobre amb un viatge a Londres amb una entrada per veure el concert que hi faran l’1 de juliol. La Judith Garriga, estudiant de Cardona, és l’afortunada. Continuar llegint

Emès el Carles Sanjosé, Sanjosex, ens ha presentat en exclusiva el seu cinquè àlbum, Festival. Un treball amb catorze noves cançons més enèrgic i extravertit. A l'estudi s'ha trobat cara a cara amb la Natza Farré que en el seu dia va desmuntar la cançó 'Puta' de Sanjosé.

140411_Sanjosex

Carles Sanjosé, Sanjosex, ens ha presentat en exclusiva el seu cinquè àlbum, Festival. Un treball amb catorze noves cançons més enèrgic i extravertit. A l'estudi s'ha trobat cara a cara amb la Natza Farré que en el seu dia va desmuntar la cançó 'Puta' de Sanjosé.

Emès el Els Amics de les Arts presenten el seu cinquè àlbum, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure. Dotze cançons que representen una mirada al passat però amb optimisme. Dotze propostes musicals amb la presència de més guitarres i distorsió que en els treballs anteriors i amb l'absència d'instruments de vent. Cançons amb reminiscències a Salinger, [...]

140408_Els_Amics_de_les_Arts

Els Amics de les Arts presenten el seu cinquè àlbum, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure. Dotze cançons que representen una mirada al passat però amb optimisme. Dotze propostes musicals amb la presència de més guitarres i distorsió que en els treballs anteriors i amb l'absència d'instruments de vent. Cançons amb reminiscències a Salinger, Melville i Joc de Trons.

Emès el La versió de Boig per tu interpretada per Shakira en català és la cançó més viralitzada al món a través de Spotify. El seu èxit ha provocat que la versió original dels SAU s'hagi situat al Top-50 de vendes aquesta setmana. N'hem parlat amb Pep Sala i ho hem analitzat amb en Josep Maria Ganyet, [...]

140403_Boig_per_tu

La versió de Boig per tu interpretada per Shakira en català és la cançó més viralitzada al món a través de Spotify. El seu èxit ha provocat que la versió original dels SAU s'hagi situat al Top-50 de vendes aquesta setmana. N'hem parlat amb Pep Sala i ho hem analitzat amb en Josep Maria Ganyet, el Guille Milkyway i el Jordi Beltran.

Emès el On seràs demà? és el nou àlbum de Joan Dausà. Deu noves cançons que mantenen l'essència i esperit d'aquell primer Jo mai mai però amb un punt més de cruesa i intensitat. Dausà ha explicat que "en un parell d'anys s'ha consolidat el que va començar com un joc d'amics".

140402_Joan_Dausa

On seràs demà? és el nou àlbum de Joan Dausà. Deu noves cançons que mantenen l'essència i esperit d'aquell primer Jo mai mai però amb un punt més de cruesa i intensitat. Dausà ha explicat que "en un parell d'anys s'ha consolidat el que va començar com un joc d'amics".

%s1 / %s2