El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Tecnologia, amb @VictorEndrino: La càmera tèrmica per iPhone FLIR ONE

Càmera Tèrmica FLIR One

Preu: 329 €

Fa unes setmanes que cueja el tema de l’EBOLA i totes les precaucions que s’estan prenent als aeroports, entre les quals hi ha les càmeres de seguretat tèrmiques que detecten si una persona té una temperatura especialment elevada. Una d’aquestes empreses és FLIR, una marca d’Oregon (EUA) que es dedica a fer càmeres de seguretat, entre les quals n’hi ha una que em va cridar especialment l’atenció. La vaig descobrir l’any passat al Mobile World Congress 2014 i finalment me l’han deixat per provar-la.

Es tracta de la FLIR ONE, un accessori per a l’iPhone 5/5S que s’acobla com una funda normal però que hi incorpora una càmera tèrmica que ressalta la temperatura dels cossos i amb la qual fins i tot en pots mesurar la temperatura.

Aquesta càmera és una mica com els prismàtics d’infrarrojos dels militars, que veuen els enemics en la foscor del desert, doncs aquí igual.

Els avantatges de la FLIR One són diversos. Per començar, la detecció de la temperatura (tot i que ells ja avisen que no és d’extrema precisió) pot servir, per exemple, per fer una primera criba als aeroports i veure qui entra al país amb febre i qui no. Per tant, ja per això crec que l’haurien de tenir tots els controls d’accés de vols procedents de països amb possible infecció per Ebola. (Que repeteixo que no és infal·lible, eh? però només per precaució, ja estaria bé).

Altres funcions poden ser la visió tèrmica en la foscor. Aquesta setmana he fet un vídeo on es pot veure el gran Xavi @PerezEsquerdo fent de lladre infiltrat en el control central de RAC1. I si no fos amb la càmera, no hauria estat capaç de trobar-lo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4V6vIDHQ7TA[/youtube]

(Aneu al minut 6:30)

Amb això, si un dia arribeu a casa i veieu que us han rebentat el pany i han entrat a robar, i teniu aquell dubte sobre si el lladre encara és a dins, el podeu detectar amb la FLIR One.

Un altre ús és la detecció dels punts en què s’escapa l’escalfor de la calefacció a casa, de manera que els instal·ladors puguin resoldre el problema i tenir una casa amb més eficiència energètica.

I per últim, és la càmera somiada per tots els caçadors que vulguin detectar les seves preses abans que ningú, o també per buscar els companys d’expedició en la foscor si un es perd a la muntanya. Els equips de rescat també l’haurien de tenir a mà.

@victorendrino