Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Tecnologia, amb @VictorEndrino. El robot Roomba.

Model Roomba 870. Preu aproximat: 550€ (Hi ha altres models també molt eficaços, per aproximadament la meitat).

Ara és una època en què molta gent ja està pensant què li pot demanar als Reis, tothom està preparant la carta i no saben què escollir pel tiet, per la iaia, per la mama...

I jo vaig veure que sortia un nou model de robot roomba i vaig pensar. Això que tothom en parla, que és tan estrany i que diuen que et neteja el terra tot sol, REALMENT SERVEIX PER ALGUNA COSA?

Doncs vaig parlar amb els senyors de la casa iRobot, el fabricant de Roomba i els en vaig demanar un per veure que tal. I aquest cap de setmana he tingut l’ocasió de provar-lo. Aquí podeu veure com obro la caixa del robot i com el faig voltar per la casa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wMSbmZZBz7k[/youtube]

Per a aquells qui no sapigueu què és un Roomba, us diré que és un aspirador rodó i pla (no aixeca més de 6 o 7 cm del terra) i fa de gran uns 35 cm. I tu li dones a un botó i el mateix robot surt ell sol de la base de càrrega, escaneja l’espai de casa que té per netejar i comença a passejar-se ell sol aspirant la pols i la brutícia que hi hagi a terra.

Té uns sensors que detecten les zones més brutes i allà és per on passarà més. Quan ha acabat o se li està acabant la bateria, torna a la seva base.

Fins ara, per sota tenia uns raspalls com d’escombra, però es veu que els pèls s’hi enredaven i s’encallaven. A partir d’ara els raspalls són com rentaparabrises de goma que empenyen la brutícia cap al forat d’aspiració (veure imatge).

La conclusió és que si el poses cada dia quan surts de casa et manté el terra net sense haver d’escombrar. I quan toca, passes el pal de fregar, i tots contents.

El que sí m’han dit les veïnes és que hi ha molta diferència entre els robots d’aquests low-cost i els que valen més diners. Per això, si l’has de fer servir, val la pena fer la inversió.

@victorendrino