Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Gastronutrició: L'ou

gastronutricio-tot-es-possible-2014-10-10

00:00 29:55
00:00 29:55

Avui és el dia internacional de l’ou. Al Tot és possible no hem volgut passar per alt l’oportunitat de fer-ne commemoració i us parlem d’aquest producte, un dels més consumits a casa nostre. No descobrirem si va ser primer l’ou o la gallina, però si que us parlarem de totes les seves virtuts nutritives i les varietats culinàries, que són moltes més de les que us podeu imaginar. Com cada divendres, hem tingut amb nosaltres a la Magda Carlas, nutricionista de capçalera del programa.

RECEPTA: TRUITA D'ALBERGÍNIA, CEBA I MENTA (per JUAN ANTONI MIRÓ, restautant Les Truites)

Ingredients per a 4 persones

8 ous

700g d'albergínies

400g de cebes

4 grams d'all pelats

Unes branquetes de menta picada

10 0 12 fulles de menta senceres per decorar la truita

Unes branquetes de julivert picat

Un raget de brou de verdures concentrat

Oli d'oliva

Sal

Elaboració:

En una paella gran, ambo li, a foc moderat, poseu a fregir els alls tallats menuts tot seguit la ceba feta en juliana i l'albergínia sense pelar tallada a daus. Remeneu-ho de tan en tan i quan estigui cuit escorreu-ho.

Poseu la paella de fer truites a foc moderat amb una mica d'oli cru.

Bateu els ous, saleu-los i afegiu-hi la verdura escorreguda, poseu-hi també la menta picada, el julivert picat i el brou de verdures calent, remeneu-ho i aboqueu-ho a la paella, segui-ho remenant però, quan la truita estigui per tombar no ho feu, si la voleu fer més vistosa aparteu la paella del foc i distribuïu per sobre de la truita les fulles de menta reservades segones el vostre criteri artístic. Tot seguit amb un plat ven mullar amb aigua ( de la mida de la truita) tombeu-la poc a poc. Coeu-la lleugerament a foc suau perquè les fulles de menta no s'enfosqueixin i ja podeu posar-la per gaudir-la.

FITXA NUTRICIONAL:

280-400 Kcal

Proteïnes d'alta qualitat

Greix ( saturat i mononinsaturat, colesterol)

Carbohidrats

fibra

Vit. A

Vit. E

Vit. D

Vit- C

Vitamines grup B

Acid fólic

Calci

Magnesi

Ferro

Sodi

A TENIR EN COMPTE: Aquesta truita es una font important de proteïnes , per tant es un segon plat- Es un truita saciant. Amb una bona dosi de fibra. La menta la fa mes digestiva. EL julivert l'hi afegeix un munt de vitamines.

CONCURS: Quines són les dues propietats de la clara d'ou?

CONSULTA MAGDA CARLAS:

93.322.11.22