No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Botigues de papers pintats

Papers Pintats Aribau - Tres tintas BCN

Aribau, 71

Inaugurada l'any 1961 és segons el seu propietari, Jaume Bermejo, la botiga més antiga de l'Estat espanyol. És història viva del paper pintat. Pot fer-nos un esbós de la seva història.

El paper pintat va estar molt de moda durant els anys 60, 70 i 80, però a partir dels 90 va començar a considerar-se un element decoratiu d'un gust discutible. Antigament, però, s'usava per a decorar tot tipus d'objectes (així com avui canviem l'escriptori de l'ordinador o del telèfon mòbil, antigament s'usava per a decorar objectes petits o folrar maletes i baguls. EXEMPLE: l'enciclopèdia de Diderot i l'il.lustrador Jean MIchele Papillon, al 1759. La carpeta adolescent seria l'últim reducte d'aquell antic costum).

Els preus oscil.len entre els 50€ el rotlle de 50x10 i els 400€ aquells que tinguin relleus o incrustacions (bambú o brillants).

--

WIT LAB (laboratori de l'enginy)

Travessera de Gràcia, 82 - 08006 Barcelona

Van obrir la botiga fa 3 anys i mig, i esl funciona molt bé perquè tenen molt bon gust i són molt originals. Tracten l'estampació en vinil dedicat des del disseny, la gràfica decorativa i els objectes de regal. Una paret sencera estampada amb un vinil polimèric (no es deforma amb els canvis de temperatura) que reprodueix un mapa del món (600€)... o qualsevol idea que us vingui al cap. Una foto nostra o qualsevol altre sempre i quan en tinguem els drets (es neguen a crear enganxines de vinil d'imatges extretes d'instagram, per exemple, si no en tenim permís).

--

Botiga online: www.thewallery.com

La decoració com a art. "El nostre lema és: per què delimitar l'art emmarcant-lo, si podem tenir una paret sencera?"

És un espai on una selecció única d'artistes internacionals i emergents creen murals i vinils d'autor. Definir el que és art i el que no mitjançant un marc, no té massa sentit per a nosaltres. Per això ens preguntem si no val la pena fer alguna cosa diferent, que es desmarqui de la resta. Bàsicament, volem canviar el concepte de mostrar l'art a les nostres parets tant d'artistes locals (Paula Bonet o Judit Canela) com d'arreu del món.

Els murals son ecològics ja que el paper té certificats FSC (procedent de boscos sostenibles) i Greenguard Children & Schools (compleix els requisits perquè els nens puguin jugar amb ell sense que causi cap perjudici a la seva salut).

A més a més el paper ve preencolat i s'enganxa fàcilment mullant-lo amb aigua. No necessita cola i aquest fet el fa molt més pràctic i fàcil de col.locar que els papers de paret estàndars.