No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Botigues de venda a granel: Family Beer, Goccia Verde i The Grokstore

Family Beer

Joan Blanques, 53, Barcelona

És la botiga d’algú que s’ha reciclat. Després de treballar durant molts anys per a l’administració pública, la Silvia Navarro, propietària d’aquest establiment que es va inaugurar al desembre del 2012, va patir l’efecte de les retallades moment en què va decidir invertir els seus estalvis en aquesta botiga de HOME BREWING (elaboració casolana de begudes alcohòliques).

Family Beer és una botiga on hi podrem trobar tot el material necessari per a fabricar cervesa casolana en la quantitat que nosaltres volguem: Malta, cereals, llúpol, llevat… o els envasos (de tap calçat o de xapa, amb xapadora inclosa).

Per si no sabeu com funciona això de l’elaboració casolana de cervesa podeu mirar un vídeo de l’empresa que podem trobar a youtube si hi busqueu “hacer cerveza con family beer”.

La fabricació casolana de cervesa vindria a ser com cuinar: cal temps (unes 5h), més temps (14 dies per a fermentar-la i 14 dies per a fabricar-ne els gasos) i amor (és important anar amb cura: les bactèries no poden entrar en el procès ja que podríem malametre el procés).

Sigui com sigui, un altre producte que hi trobarem és un kit d’iniciació per si volem fer-ne un tastet. El kit val 65€ i ha tingut tant èxit que fins ara en porten venuts més de 800.

D’altres reclams que ens ofereix la botiga són llibres relacionats amb el tema, i cursos de formació i cata.

Per cert, una cervesa artesana fabricada a casa surt per 0,50€ l’ampolla.

Facebook: https://www.facebook.com/familybeerbarcelona

-

Goccia Verde

Manso 33, i Mare de déu dels Desemparats 9, Barcelona

Franquícia italiana (d’origen familiar) que té dues botigues a Barcelona.

Productes que hi podem trobar:

•Sabó ecològic

“Nous del sabó”: el fruit del sapindus o saponina, un arbre característic d’Àsia. Són una mena d’encenalls que podem posar directament a la rentadora, tancats dins una bossa de cotó o dins d’un mitjó; o que també podem bullir per a fabricar sabó casolá multiús.

•Sabons hipoalergènics. Pel cos, mans i xampú, la roba líquid o en pols, detergent per la neteja de la casa, ambientadors o tauletes pel rentavaixelles.

-Com funciona?

Podem dur el nostre propi envàs per a reomplir-lo o complar-lo directament a la botiga. El preu és 1,30€ l’envàs de 3kg/l i 1€ l’envàs de 1kg/l. El cost d’omplir-lo varia en funció del sabó. Omplir una ampolla de 3l (l’estàndar al supermercat) seria d’uns 4/5€.

-

The Grokstore

París 215, Barcelona.

Inaugurada el desembre del 2011, el concepte de la botiga el defineix el mateix nom del rètol: grok, paraula anglesa que ens serveix per definir la sensació que experimentem quan un objecte en genera un empatia especial, és a dir, ens agrada molt i el volem per a nosaltres (exemple de l’app Pinterest).

-Què hi podem trobar?

Lletres: tot tipus de lletres en tots els formats, mides, colors…S’encarreguen de desballestar rètols i cartells d’establiments abandonats i en venen les lletres. Per exemple: El restaurant Mulan, a la Costa Brava, amb unes lletres enormes de 2m d’alçada. Si volem una lletra personalitzada per al cartell del nostre establiment o per a decorar la casa, o per a fer-nos fotografies, ells ens el faran.

(Barcelona és una de les ciutats d’Europa amb més cursos, màsters i postgraus relacionats amb la tipografia)

Material fotogràfic: fotografies originals, vintage, actuals, de gran i petit format. Un dels seus propietaris, en Santiago Garcés (un fotògraf mexicà que parla un català extraordinari) n’és col.leccionista i disposa d’un fons d’armari bonic, complert i especial.

Mobles vintatge: Si us interessen els mobles de disseny vintage a bon preu, al pis de dalt de l’establiment podreu trobar-hi una bona col.lecció.