El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Botigues interessants, amb Xavi Miralles

Monsieur Vélo

(Ronda del Guinardó 27)

Les bicis, a part de ser per l’estiu (com deia l’obra de Fernando Fernán Gómez), també estan de moda.

La botiga de bicis de la que parlarem és el projecte d’en Fernando Tomé Giulietti, un argentí nascut a Mar del Plata fa 29 anys que creu que la gent, en general, no sap anar en bici. Ell s’hi fa aficionar perquè vivia en una ciutat de platja i surf on el més habitual és anar a tot arreu amb bicic. I també per culpa dels germans Curuchet, dos ciclistes argentins que a part de ser besson acumulen moltes victòries en ciclisme en pista (una medalla d’or als JJOO d’estiu a Pequin 2008).

El Fernando va venir a viure a BCN amb la seva xicota francesa i després de passar-hi un temps treballant en el món de la moda ho van deixar tot per anar a passar un any a França, capital mundial del ciclisme domèstic. “A França tothom té una bici a casa”.

De França va tornar a BCN i aquí va començar a restaurar bicicletes antigues que, en un primer moment venia al seu Facebook personal, posteriorment al blog que va muntar (i que encara funciona, monsieurvelo.es) i finalment en aquesta botiga que va orbir a principis del curs del passat 2013.

El secret de l’èxit? Conèixer bé l’ofici, compartir la seva passió amb il·lusió i estil (les bicicletes que té a la venda són exhibides al seu blog amb fotografies artístiques que fa ell mateix o companys del món de la moda que sovint li donen un cop de mà a canvi de cedir el seu material), i oferir peces a un preu competitiu.

Preus: entre els 300€ i els 700€, depenent de la qualitat dels compnents i el tipus de restauració. Segons el Fernando, una bicicleta que valgui menys de 300€ “balla” per algun cantó i no és recomanable.

OMG BCN

(Plaça de la llana 7)

-Han obert fa 4 mesos.

-OMG BCN són els acrònims d'”Oh my god!, Barcelona”.

-Els seus propietaris són un dissenyador i una publicista: l'Iu Bartolomé i l’Estel Portolés.

És una “concept store”. Què és una concept store? Una botiga on els s’hi venen objectes que no tenen una relació molt clara entre ells més enllà de ser productes que interessen per raons molt diverses als propietaris de l’establiment. Per exemple, si ens agradés molt el surf, les madalenes, la novel.la negre i el ganxet, i obríssim una botiga on s’hi pogués trobar tots aquests productes, estaríem muntant sense saber-ho una “concept store”, és a dir, una botiga on, en aquest cas, el concepte seria “botiga de tot allò que m’agrada molt”.

-Rajoles de Barcelona: (sabons fets amb forma de la rajola típica de BCN)

-Bussoga: autor de Rajoles figuerenc  que fa aquest producte artesanal, 46€. (Vénen amb el seu adhesiu. Les enganxes i llestos!)

-Soft head, 110€. Elements decoratius de pelfa amb forma de caps d’animals, com ara cèrvols.

-Joies d'Alba Cassares

-Fer turisme a BCN: Barcelona local maps. Mapes amb llocs guais (amb codi QR). 9€

-Per a nen:

Ninos de "Barcelonins i barcelonines"79€ fets a mà

Sagrada familia de lego 24€

Castellers de fusta 25€

-Fan exposicions: panot de Barcelona. Diferents autors reivneten la rajola per excel·lència de BCN.

-Fan tallers relacionats amb els productes del que venen a la web. Per exemple de ceràmica.

Print Workers

(Plaça John Lennon, Gràcia)

-Han obert fa 3 setmanes. Aquesta botiga sí que encara fa olor a pintura... Però perquè també és un tallers d’arts gràfiques.

-Recordeu quan vam parlar de (Ronda del Guinardó 27) , aquella botiga de fotografia artística que ven litografies amb edicions limitades i de qualitat? Doncs la botiga de la que us parlaré ara s’hi assembla però en aquest cas del que parlarem serà de SERIGRAFIA, és a dir de làmines de nous creadors que podreu comprar en aquest espai dedicat a la il·lustració i al coworking.

-Els seus propietaris són la (Ronda del Guinardó 27)i l'(Ronda del Guinardó 27).

-L`Àlex va estudiar Belles Arts i preparant pràctiques se'n va adonar que a Barcelona no hi havia un espai per a treballar més enllà dels que lloguen els propis artistes.

-A la resta d'Europa sí que hi ha tradició d'això, és a dir, d'espais que funcionen com a punt de trobada on els joves creadors poden exposar i vendre els seus dibuixos, els Print Clubs.

-Què hi podem fer i comprar a Print Workers?

1. Anar a crear/dissenyar les nostres idees, en companyia d'altres creadors.

2. Fabricar les nostres pròpies serigrafies.

3. Exposar-les i, finalment, vendre-les.

-Les làmines que hi podreu trobar van dels 25€ als 150€, com a màxim.

- El 80% del material és obra sobre paper però també hi tenen bosses i samarretes.

-Hi faran tallers d'especialització (molts més que d'introducció).