Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Botigues: Casa Gispert i Colmado Murria

Casa Gispert

(Sombrerers 23).

És com visitar un museu però amb la diferència que aquí, la història te la pots menjar. Són “torradors de fruita seca des de fa més de 160 anys”. Treballen amb un dels únics forns de llenya que queden a Europa i conserven el mobiliari original.

De fet, l’any 1999, la prestigiosa associació francesa Les Gourmands Associés va atorgar-los el premi Coq d’Or, una distinció que premia l’excepcional qualitat dels productes del seu establiment, i el reconeix com un dels 10 millors artesans alimentaris d’Europa.

-Tot i que la botiga es va traspassar el 1993, el concepte de l’establiment no ha variat, la tradició no s’ha perdut. El 80% del que facturen prové de la fruita seca però també aposten per productes naturals i de km0 com l’oli, el vinagre, la mel, la melmelada, les espècies o les xocolates, per exemple.

.

Colmado Múrria

(Roger de Llúria 85)

Una de les dues persones que van muntar el Colmado Quílez, en Josep Múrria, l’any 1943 va decidir establir-se pel seu compte muntant el Colmado Murria, que es troba al carrer Roger de Llúria 85, de Barcelona.

Actualment el gestiona el fill del Sr. Murria i el concepte de la botiga és assortir el seus clients amb productes sel.lectes, triats a partir de la documentació i l’experiència del viatge. (Viatjant a ciutats similars a Barcelona, com Niça, Torí, Milà o Lió, i no com Londres, Nova York, París o Roma).

Si no ens fa res gastar-nos els diners en productes ecològics... Per què no fer-ho en productes que no porten conservants, i en molts casos són de km0 i d’alta qualitat gastronòmica?

S’han especialitzat en el món de l’alta gastronomia. Es dediquen al client que coneix el producte i és exigent. Tenen més de 250 referències de formatges: els reben verds i els afinen. Són formatges de llet crua que tenen un procés, una evolució, malgrat que això els suposa un risc: en 1 setmana els han de vendre. Dit això, no és el mateix un Camembert de llet crua que un Camembert industrial. El primer dura una setmana i l’altre dura un mes.

Embotits catalans molt bons, vins, caves i xampanys rars, productes de Xile, com ara Pisco del Perú i de Xile.

Tenen premis de decoració, de millor botiga del món, medalla d’honor de la Ciutat de Barcelona.

Un 40% de la clientela és de fora de Barcelona. D’aquest 40, el 20% són d’altres països.

Entre els seus productes estrella: ensaïmada i sobrassada menorquines, de porc faixat. Raça autòctona d’allà que s’ha recuperat, que no és el porc negre. És una sobrassada que es cura durant molt temps, perd el greix i és molt bona. N’hi ha de picant, de normal...

Marisc Xilè, marisc del Pacífic: importen llamàntol i garota. Viatgen al país, investiguen amb la seva dona (llicenciada en biologia marina) i trien personalment allò que els interessa.