El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Can Caponet

Avui proposta pels que voleu passar una nit fora, però sense haver de desplaçar-vos fins una de les zones turístiques del país. Anem a Lliçà d'Amunt, a la comarca del Vallès Oriental, per visitar Can Caponet. Una casa immensa, però on no us trobareu excés d'hostes. Hi ha quatre habitacions a la casa principal (dues de dos i dues de tres) i dues cabanes al bosc (de dues persones cadascuna). O sigui, que quan està a plena ocupació hi ha 12 grans i 2 nens.

Totes les habitacions són diferents i estan decorades amb materials molt naturals: mobles de fusta, sofàs coberts de mantes i coixins, butaquetes tapissades amb teles de vichy, catifes de jute, rajoles envellides al bany, pedra a l´aigüera, mirall amb marc de fusta envellida... Alguns dels llits que tenen a Can Caponet els ha fet el pare de la propietària, en Lluís. Però no comprant les fustes ja tallades i pulides, no: comprant els troncs directament de savina a Sòria i treballant-ho ell. Per això tenen imperfeccions, forats, arrugues, solcs...

Un dels grans atractius de la casa és el jardí. Estem al Vallès, però mires enllà i no sembla que estiguis en una zona tan edificada. El jardí és una extensió de gespa, amb una piscina a una punta i la casa dels propietaris a l´extrem... i mil racons i raconets dispersats per apalancar-vos. Per exemple, un llit penjant amb dosser i mosquitera, una mena de reservat fet amb plantes i arbres tipus àrab, uns bancs de fusta amb la seva tauleta, unes hamaques que pengen dels arbres, gronxadors als arbres... I un jacuzzi pels més atrevits! Més avall del jardí, hi tenen els fruiters, els cavalls, les cabres, les gallines, el camp d´espígol, els ruscs d´abelles... i dues cabanes de fusta. Perquè tot i que acullen hostes, ells segueixen sent una masia que fa les activitats pròpies d´una masia.

El preu és de 120€ per habitació doble amb esmorzar i trobareu tota la informació, i unes fotografies fantàstiques, a cancaponet.com.