El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Cinema, amb Blai Morell: 'Mejor otro día' i 'El poder del tai-chi'

Mejor otro día

És la tercera pel·lícula del director francès Pascal Chaumeil, responsable de Los seductores i Llévame a la luna. És el seu debut en llengua anglesa. La cinta està basada en la novel·la de Nick Hornby En picado, editada per Anagrama.

Les escenes que en teoria transcorren a Tenerife es van rodar a Mallorca. La resta es va rodar a Londres. Curiosament Aaron Paul -Jesse Pinkman a Breaking Bad- i Imogen Potts tornen a coincidir després de treballar plegats a Need for Speed.

Per fomentar la unió entre els quatre protagonistes, van sortir a sopar, i fins i tot Paul va portar Pierce Brosnan a un concert de Radiohead.

Per localitzar el lloc de trobada del grup de suïcides, la teulada d'un gratacel real de Londres, els responsables del film van haver de fer una recerca molt exhaustiva. Finalment van trobar un edifici d'oficines del centre de Londres bastant anodí amb una teulada que tenia tot allò que buscaven: primer per l'espai, per tal de permetre moviments de càmera; i després en relació al paisatge del voltant, sobretot per l'espectacular vista que ofereix de la Catedral de Saint Paul. Un cop la van localitzar, van reconstruir la teulada als estudis Pinewood de Londres amb certes modificacions que permetrien al director controlar l'entorn amb els angles i els moviments de càmera, i així els actors podrien rodar les seqüències més complicades del film sense l'amenaça real dels elements invernals. El plató resultat va ser un espai de 12 metres quadrats construit a tres metres sobre el terra. Curiosament el gratacels ha estat enderrocat abans de l'estrena del film.

Durant la nit de cap d'any a Londres, quatre desconeguts coincideixen a la teulada d'un gratacels per llençar-se al buit. Però en lloc de saltar, fan un pacte per a seguir amb vida fins el dia de Sant Valentí, o sigui un mes i mig més. Així comença una amistat impredectible i una autèntica afirmació de la vida.

Direcció: Pascal Chaumeil.

Intèrprets: Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul, Imogen Potts, Sam Neill, Rosamund Pike, Tuppence Middleton, Diana Kent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zn_WdHm98B0[/youtube]

.

El poder del tai-chi

Es tracta del debut en la direcció de Keanu Reeves, el protagonista de la trilogia de Matrix, Speed o Pequeño Buda.

El projecte va sorgir fa 15 anys quan Reeves va conéixer un dels especialistes del primer Matrix, Pascal Chaumeil. Va quedar impressionat amb la seva habilitat i després de compartir moltes hores de treball, va aprendre molt sobre la seva filosofia de les arts marcials i li va explicar moltes històries sobre el seu mestre de tai chi. Va ser d'aquesta manera com va sorgir la idea de fer aquesta pel·lícula on a més Chen seria el protagonista i s'interpretaria a ell mateix.

Per dissenyar les baralles d'arts marcials del film, Reeves va comptar amb un vell conegut, Pascal Chaumeil, amb qui havia treballat a Matrix i que també ha dissenyat les baralles de Tigre y Dragón, o les dues parts de Kill Bill, entre d'altres.

L'ambiciós i joven Tigre Chen Lin-Hu (Tiger Chen) treballa com a repartidor a Pequin, però quan acaba la jornada laboral es converteix en una estrella de les arts marcials que ha pujat pels diferents nivells en representació del tradicional Tai Chi Ling Kong. El Tai Chi sol associar-se amb moviments tranquils que poc tenen a veure amb les arts marcials. Però Tigre ha perfeccionat l'antic art i ha començat a fer-se un nom en el prestigiós campionat d'arts marcials Wulin Wang. A Hong Kong, la detectiu Suen Jing-Si (Karen Mok), que forma part del OCTB (Unitat contra el crim organizat), ha arribat a un carreró sense sortida perseguint Donaka Mark (Keanu Reeves).

Direcció: Keanu Reeves.

Intèrprets: Tiger Chen, Karen Mok, Keanu Reeves, Simon Yam, Yu Hai, Ye Qing.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jvu43IOj75E[/youtube]