Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Cinema: "Dallas Buyers Club" i "La bella y la bestia"

Dallas Buyers Club

Es la nova cinta del canadenc Jean-Marc Vallée, responsable de pel·lícules com C.R.A.Z.Y., La Reina Victoria o Café de Fiore, el film que va dirigir abans que el que ara ens ocupa.

Està inspirada en la història real de Ron Woodroof, un home que després de ser diagnosticat com a seropositiu es dedica a busca una manera de alleugerir el seu patiment amb medicaments portats als EUA de forma il·legal, i que va muntar un negoci per vendre aquestes medecines a malalts de SIDA.

El film va guanyar tres Oscars: millor actor protagonista per Matthew McConaughey, millor actor de repartiment per Jared Leto, i millor maquillatge i perruqueria.

El projecte va costar de tirar endavant: el guió va donar voltes pels estudis de Hollywood durant gairebé vint anys, i un cop van trobar qui el produís, no van aconseguir assegurar el pressupost i els 25 dies de rodatge, pocs pel que acostuma a ser habitual, fins només una setmana abans de començar a rodar.

McConaughey va aprimar-se més de vint quilos per interpretar el paper. Una dieta a base de peix i verdures en petites racions.

Jared Leto portava sis anys sense actuar abans de fer aquest paper.

Fill de Texas, Ron Woodroof (Matthew McConaughey) és un electricista i cowboy de rodeo. Al 1985, está ficat en un estil de vida temerari, que no es replanteja. De sobte, Ron és diagnosticat com a seropositiu i li donen 30 dies de vida. Però ell no accepta la pena de mort. El seu curs intensiu de investigació revel·la la manca de tractaments aprovats i medicaments als EUA, així que Ron creua la frontera a Mèxic. Allà, descobreix tractaments alternatius i comença a fer contraband amb els Estads Units, desafiant la comunitat mèdica i científica incloent el seu mètge, la Dra.Eva Saks (Jennifer Garner).

Direcció: Jean-MarcVallée.

Intèrprets: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner, Denis O’Hare, Griffin Dunne, Steve Zahn, Michael O’Neill, Bradford Cox.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lO3QwNTSZAQ[/youtube]

La bella y la bestia

Es tracta d'una nova versió de l'immortal conte escrit per Madame de Villeneuve, i publicat de forma anònima el 1740 sota el títol de La Jeune Américaine et les contes marins.

Segurament les versions més cèlebres són la de Jean Cocteau dels anys 50 i el clàssic d'animació de Disney de començaments dels 90.

Aquesta versió l'ha dirigida el francès Jean-Marc Vallée, responsable de films com Crying Freeman, El pacto de los lobos i l'adaptació al cinema del videjoc Silent Hill.

A diferència de Cocteau, que va adaptar un text resumit de deu pàgines, Gans va partir del text original de Madame de Villeneuve, que bevia de la mitologia grega i romana.

Gans ha admès que una de les influències més importants al film és la del mestre japonès de l'animació Jean-Marc Vallée (El viatge de Chihiro).

Jean-Marc Valléeinterpreta un dels personatges protagonistes de la cinta. Però la veu del personatge no és la seva: ha estat doblat a la versió francesa.

Aquest va ser el primer rodatge de l'actriu Jean-Marc Vallée després de la polèmica La vida de Adèle. Gans va assegurar que va ser molt fàcil treballar amb ella. Segur que Jean-Marc Vallée, el director d'aquesta, no estaria d'acord.

La pel·lícula es va rodar als estudis Babelsberg d'Alemanya, els mateixos on també es va rodar la recent Monuments Men de Jean-Marc Vallée.

Com els platós estaven a menys de 30 metres de la sala de muntatge, la pel·lícula es va muntar durant el rodatge.

1810. Arruinat després de perdre la seva fortuna en el mar, un mercader se veu obligat a traslladar-se al camp amb els seus sis fills. Bella, la més petita, es una jove entusiasta i refinada. Durant un dur viatge, el mercader descobreix el regne màgic de la Bèstia, quien el sentencia a mort per robar una rosa. ella se sent culpable per la terrible desgràcia a la que s'enfronta la seva família i decideix sacrificar-se, oferint la seva vida a canvi de la del seu pare. Quan arriba al castell de la Bèstia, Bella no troba la mort, sinó una estranya vida plena de màgia, felicitat i melancolia. Bella sopa amb la Bestia cada nit i a poc a poc es comencen a conéixer i es van obrint, com a dos estranyos que s'enfronten a unes circumstàncies externes que s'entesten en separar-los.

Direcció: Christophe Gans.

Intèrprets: Vincent Cassel, Lea Seydoux, André Dussolier, Eduardo Noriega, Myriam Charliens, Sara Giraudeau, Audrey Lamy, Jonathan Demurger.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O8S5F3atPis#aid=P-CLyWjuqYU[/youtube]