La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Codorniu Pinot Noir, Txomin Etxaniz i Monembasia

Codorniu Pinot Noir

D.O. Cava

Preu: 14 euros

- Presumeix d’un bon despreniment de fines bombolles, rematades per una corona persistent quan es serveix en les estilitzades copes tipus flauta.  Alegre i cristal·lí, en nas és golós: ens recorda a fruits vermells com les cireres, els gerds i les maduixes.

- Vestits elegants per un dia molt especial si anem de casament. Si no és el cas, sempre podem casar les bobolles rosades amb un rostit, o un suau caneló de l’àvia, o un pollastre a una terrassa, o un arròs vora el mar...

- A una temperatura entre 6 i 8 graus, prepareu-vos per gaudir de la primavera, que la sang altera i tenyiu les copes del rosa, que l’amor s’hi posa.

SI NO EL TROBES, DEMANA PER...

Juve &Camps Pinot Noir (D.O.Cava)

Si t’ha agradat aquest vi prova l’...

Elyssia (D.O. Cava)

Si no t’ha agradat compra’t el ...

Gramona Pinot Noir (D.O.Cava)

Txomin Etxaniz

D.O. Guetariako txacolina

Preu: 8 euros

- Té un color groc palla, aromes afruitats i uns onze graus alcohòlics. És lleugermanet àcid i té un lleuger carbònic en boca que li dona persistència.

- Les varietats autòctones del seu cupatge són Hondarrabi Zuri i Hondarrabi Beltza i compte amb 35 hectàrees de vinyes emparrades i en pendent que es veremen a principis d’Octubre.

- Un txacolí fet amb l’amor de les generacions de la família Txueka dedicada al cultiu i a l‘elaboració dels seus vins liderant la modernització, el reconeixement i la creació de la Denominació d’Origen Getariako Txacolina al 1989

- Té un volum d’alcohol baix i passa com aigua, però no és aigua: si tens set beu aigua el vi no és per hidratar!

- El txacolí és un vi blanc que es produeix al País Basc amb produccions menors a Cantabria i Burgos i fins i tot en alguns llocs de Xile, encara que la major producció es concentra a les localitats costeres de Geutària i Zarauz.

POSA EN PRÀCTICA...

Serveix-lo escanciant (tirant-ho amb una certa distància) perquè encara es notin més les aromes.

Monembasia

D.O. Penedès

Preu: 33 euros

- El seu color daurat té tons torrats i una bombolla persistent. El seu nas ens envaeix com un quadre aromàtic, ample i complexe. En primer pla es troben les notes a àcids cítrics, després la pera i la poma verda, fruites domèstiques que ens donen la benvinguda al seu bouquet. Al final del nas, la gustosa sorpresa de l’albercoc.

- La definició d’aquest producte escrit per la pròpia bodega és: vi escumós obtingut per segona fermentació en ampolla del vi base de la varietat autòctona de Sitges, la malvasia.

- La seva proximitat al mar fan que les vinyes de l’Hospital de Sant Joan Baptista donin vins especials. Aquests raïms provenen del “llegat Llopis”, perquè és l’herència del diplomàtic Manel Llopis (1885-1935) va deixar a favor de la institució benèfica de l’hospital. Slowfood té com a preciòs baluard protegir aquesta varietat de la qual en queden 2.5 hectàrees a Sitges.

- El nom Malvasia a tots ens recorda a dolçor, però aquest escumòs està vinificat com un brut nature i el que ens resta de la varietat és el notable contingut glicèric, que augmenta la sensació de volum i untuositat.

- El nom li ve de la forma llatina de la ciutat Monembasia (Malvasia) a la costa del Mar Egeu, al sur de Grècia.

- Les aromes varietals de la malvasia (que en aquest vi apareixen en segon pla), són florals i d’herbes aromàtiques del Garraf, romaní, farigola i a flor de Sant Joan, amb notes de camamilla i flor d’ametller que li donen complexitat i un subtil final anisat.