El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Hotels, amb Cristina Gaggioli: Fundació L'olivar

Avui no partim d´un lloc, sinó d´una persona: l´escultor Enric Pladevall, autor de La gran foguera del 2002 a Vic o de l´Arbre de la Vida del vestíbul de Cosmocaixa. L´Enric buscava un lloc prou gran per treballar, instal.lar i exposar les seves obres i el va trobar al costat del poble de Ventalló, a l´Empordà. Enmig dels terrenys que va comprar, va posar-hi casa seva, el seu taller, la seva galeria i també l´allotjament que avui visitem.

Quatre habitacions en un edifici de planta baixa, cadascuna amb un petit porxo privat a l´exterior i amples espais a l´interior. Podeu passar una estona tranquil·la de lectura al porxo, podeu passejar pel prat contemplant les seves escultures i també podeu demanar-li que us ensenyi la galeria. A més, si hi aneu a l´estiu, podreu gaudir dels concerts i el cinema a l´aire lliure que estan preparant.

Entrar a L´Olivar és un impacte. Només arribar, enmig del prat, trobes una escultura altíssima, de 12 metres, de ferro i fusta, que centra totes les mirades. Quan t´has refet d´aquest primer impacte, vénen els següents. Tot el prat està ple d´obres d´art, unes més grans altres més petites, unes més naturals altres més industrials… però totes integrades perfectament al paisatge. Són la personalitat del lloc. L´ànima.

Si en voleu més informació, www.lolivar.cat