El Barça juga a RAC1
Ara, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG
En Directe
I després, de 0 a 1:35 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

'Japonisme', 'IBO' i el llibre 'Inspiración instantánea'

Japonisme.

CaixaFòrum. Fins al 15 de setembre.

És el primer cop que hi ha una mostra així! S'ha fet un gran esforç per reunir peces de moltíssimes procedències, col·leccions públiques i privades, però sobretot, d'artistes catalans que tenien gust per aquestes obres d'art japoneses i s'hi inspiraven per fer les seves obres. 300 peces de 100 prestadors. Unes 30 obres s'han restaurat expressament per mostrar-se.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=spXlROzhC0k[/youtube]

--

IBO

De Lluís Ventós. A la Sala Parés del carrer Petritxol, fins el 25 de juny.

Ibo és el nom d'una illa del nord de Moçambic on l'esperança de vida és de 45 anys i també el nom d'una fundació que treballa per millorar l'esperança de vida de la població, i que va convidar a Lluís Ventós a conèixer-la per fer-ne un treball artístic. Ventós és molt prolífic: ha fet fins a 90 peces de pintura, collage, collage amb volum... i escultura inspirades en l'illa!

Pintures molt primitives i alhora són molt contemporànies. Figures geomètriques i bàsiques, taques i línies. Quadrats, barques fetes amb pocs elementes o nits estrellades. (en alguns viatges no tenia corrent). Ell ja va estar a l'Illa de Pasqua i va estar en contacte amb l'art més primitiu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pzemp55HYBM[/youtube]

--

Inspiración Instantánea

D'Ignacio Vleming amb il·lustracions d'Oriol Malet i pròleg d'Òscar Dalmau.

Editat per Modernito Books.

Ignacio Vleming és un historiador de l'art i poeta que fa visites especials a museus, que és subjectiu i creatiu i fa reflexions estètiques i jocs com els que trobaràs en aquest llibre, un divertimento intel·ligent.

Reflexions, jocs i situacions il·lustrades pel català Oriol Malet, un habitual de la il·lustració de llibres, publicitat, cartellisme i en premsa, La Vanguardia, Time Out, etc... és un tot terreny, però alhora un gran dibuixant i ninotaire.

El presenten com "un quadern d'exercicis per a l'artista que tots portem a dins". Un total de 24 experiments estètics, riure's una mica d'un mateix, però alhora desmitificar l'art i apropar-lo. Que la vida quotidiana es converteixi en la nostra obra d'art, trobar-li la bellesa.