Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Jocs de tirar daus

.

Riscos controlats :

Es juga amb sis daus. Per torns els jugadors llancen els sis daus i n’aparten com a mínim un, amb la condició que no hi poden haver dos números repetits. Després el jugador agafa els daus que no ha triat i els torna a tirar i n’ha d’apartar com a mínim 1. Es repeteix la mateixa acció fins que passi una d’aquestes tres possibilitats:

- Que tingui els sis números. Llavors cobra 14 punts: 2 punts per cada dau i 2 punts extres.

- Que es planti perquè només li queda un dau per tirar i no sap si sortirà o no. En aquest cas cobra 2 punts per cada dau que ha col•locat i resta d’aquesta quantitat el número que no ha col•locat. Per exemple si li falta el 3, cobrarà 10 punts (2 per cada dau) - 3 punts (que és el número que no ha col•locat).

- Que tiri els daus i no pugui col•locar-ne cap. Cobra 2 punts per cada dau col•locat i resta els números que tenen els daus que no ha col•locat.

Es pot jugar, per exemple, de manera que cadascú faci cinc rondes. Guanyarà qui tingui més punts després de la darrera ronda.

.

.

King of Kyoto :

És un joc de Richard Gardfield , un autor de jocs conegut sobretot per haver creat a principis de la dècada dels 90 les cartes de magic, un joc que va revolucionar la mecànica dels jocs de cartes. Al noste país està editat per Homoludicus.

Cada jugador controla un monstre i ha d’aconseguir proclamar-se rei de Tòquio. Ho pot fer de dues maneres diferents: eliminant tots els adversaris o aconseguint 20 punts de victòria.

.