Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Les receptes de la Carbó... amb moniato

PASTISSETS DE MONIATO

Massa:

600 g de farina

250 ml d’oli d’oliva

125 ml de moscatell

50 ml d’anís sec

Farcit:

2 moniatos mitjanets (uns 2oo g)

125 gr de sucre

1 pell de llimona

1 polsim de canyella

Per empolvorar:

sucre

canyella en pols

Com fem el farcit?

Primer s’han de coure els moniatos amb pell, coberts d’aigua, fins que siguin tendres. Pelar-los. Dins un cassó petit, xafeu i  barregeu-ne la polpa amb el sucre , un polsim de canyella, poseu-ho a foc suau i no pareu de remenar per tal de desfer-ne el sucre. Reserveu i deixeu referedar.

Com fem la massa?

Barregeu els líquids i afegiu-los sobre la farina. Treballeu la massa fins aconseguir fer-ne una pilota. Feu-ne petites porcions, estireu-les entre dos papers de forn i farciu els pastissets. Coeu-los al forn ja calent, a 180ºC,  fins que agafin color. Serviu-los empolvorats amb sucre i canyella mòlta.

DOLÇ DE MONIATOS AL GRATEN

4 moniatos, 200 g de sucre, 2 ous, 1 branca de canyella

Com ho fem?

Peleu els moniatos i feu-los coure dins una olla coberts d’aigua amb 100 g de sucre i la branca de canyella. Quan siguin tous escorreu-los del almívar i aixafeu-los amb una punta de forquilla fins aconseguir un puré. Barregeu el puré amb els 2 rovells d’ou i disposeu aquesta preparació dins de quatre cassoletes de fang (o una gran). Munteu les clares amb els 100 g de sucre restant. Col·loqueu aquest merenga sobre les cassoletes.Gratineu al forn, ja calent, a 180ºC i serviu ràpidament.