Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

L'últim crit en sabates

Investigadors de l'Institut de Biomecànica de València han trobat un material que s’adapta com un guant al nostre peu. També han desenvolupat un aparell que permet crear sabates fetes amb aquest material, de manera que eviten l'aparició de galindons i d'ulls de poll. Ha estat una investigació a gran escala, amb dues empreses valencianes implicades, dues empreses franceses, una d’anglesa i un centre de recerca anglès. Ja tenen el prototip i aviat començaran a vendre les sabates. Més informació a la pàgina web de Calzamedi (una de les empreses valencianes que ho està desenvolupat).

L'empresa d'Albacete Mossto està comercialitzant sabates amb taló regulable. Per tant, les dones poden arribar a una festa portant talons de 8 centímetres i, al cap d'unes hores, passar a un calçat molt més còmode.

Si voleu saber quantes hores camineu, podeu optar per les sabates Callaghan Adaptation Vital , que comptabilitzen quantes passem fem al dia i ens informen de quantes calories hem cremat, quant diòxid de carboni hem deixat d'emetre per no haver anat en cotxe, etc.