Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Restaurant Ca l'Esteve

Al quilòmetre 4,7 de la carretera entre Martorell i Terrassa, al terme municipal de Castellbisbal, hi trobareu el restaurant Ca l'Esteve , un establiment familiar, situat en un mas, que porta 5 generacions a peu de fogons.

Hi fan un menú diari de 20 euros i  també es pot menjar a la carta.  Els seus plats són molt estacionals, ja que s’abasteixen, en bona part, dels productes d’un hort propi.  Un dels punts forts del restaurant són els arrossos (per exemple, arròs de llamàntol, arròs de bolets o arròs de peus de porc).

El restaurant és una molt bona opció per àpats de grup, ara que arriba Nadal: tenen diverses sales i, en comptes de tenir un menú tancat, demanen al client que especifiqui quin és el seu pressupost i li dissenyen un menú a mida.

Aquí teniu la recepta del Xesco Bueno, cuiner del restaurant Ca l'Esteve :

CROQUETES DE CALAMARS NEGRES .

Encebat de calamars

1 quilo de calamars tallats en trossets petits

1 quilo de ceba picada finament

¼ de litre de vi blanc

2dl d’oli d’oliva

Pebre de caiena mòlt, llorer, farigola, safrà i sal

Escalfar l’oli i ofegar la ceba. Afegir els calamars i el vi blanc. Coure-ho a foc lent fins que els calamars estiguin molt tendres. Afegir els condiments (pebre de caiena mòlt, llorer, farigola, safrà i sal). Deixar enfusionar una mica.

Massa de les croquetes

1 l. de brou d’au

100 grams de farina

100 grams de mantega

Escalfar la mantega i coure la farina a foc lent fins que agafi un color torrat. Afegir el brou d’au calent i remoure fins aconseguir una salsa / massa sense grumolls.

Barrejar aquesta massa / salsa amb l’encebat de calamars. Deixar reposar. Donar forma de petites boletes, de la mida d’una nou. Arrebossar amb farina, ou i pa ratllat. Fregir en abundant oli d’oliva calent.

Servir acompanyat d’una gota d’allioli a sobre de cada croqueta.

I ara, un parell d'enllaços relacionats amb aquest restaurant: Les receptes del Xesco i Gastromix .