Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

'Tots fem comèdia' i 'George Kaplan'

Tots fem comèdia

Autor i director: Joaquim Oristrell

Intèrprets: Jordi Bosch, Ferran Rañé, Nausicaa Bonnín i Peter Vives. Amb cançons de Joan Vives

Lloc i data: Teatre Poliorama fins el 28 de juliol.

Joaquim Oristrell es llança de cap a fer una comèdia teatral amb el mateix estil que fins ara feia al cinema i a les sèries.

L’obra neix de Majoria Absoluta, a partir d’improvisacions entre Jordi Bosch i Ferran Rañé. Està fet a mida i es nota.

ARGUMENT: Un guionista i un director de cinema, que han estat parella artística d’èxit durant gairebé 20 anys, veuen que ja no els truquen i que estan acabats. En la part professional i en la part vital.

És una comèdia molt cinematogràfica: no només per la posada en escena, sinó pel ritme narratiu i pels diàlegs que emulen les comèdies americanes clàssiques (referents clars a AIL Diamon, Woody Allen, Neil Simon...)

Per lligar-ho tot Joan Vives ha compost cançons que s’interpreten amb piano en directe.

És una comèdia per a tots els públics per passar la tarda... i pels cinèfils té l’al·licient de ser una obra de teatre que parla de cinema... amb gala dels Goya inclosa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1kOlrEwTfco[/youtube]

-

George Kaplan

Autor: Frederic Sonntag

Autor i director: Toni Casares

Intèrprets: Sandra Monclús, Sara Espígul, Borja Espinosa, Jordi Figueras, Francesc Ferrer...

Lloc i data: Sala Beckett fins el 28 de juliol.

Aquesta obra del dramaturg francès Frederic Sonntag ens fa remoure les inquietuts sobre “qui mou els fils"…

I ens fa tres escenes independents (potser no tant independents com sembla) on veiem com potser allò que vivim, allò que ens passa en el dia a dia, no és tant aleatori com sembla i potser hi ha un equip de guionistes que està al darrera pensant que ara ha d'haver una crisi, ara ha d'haver aquest accident, ara hem de fer córrer aquesta corrent de pensament… i és més: existeix realment la gent que ens pensem que existeix?

Hi ha un gran paradigma cinematogràfic de com convertir una ficció en realitat: George Kaplan de “Con la muerte en los talones". Per a l'FBI George Kaplan no existeix… però per als mafiosos que persegueixen a Cary Grant existeix i té la cara d'en Cary Grant…

El text té un punt paranoic, però és una comèdia, a mi em va agradar especialment la trobada entre uns guionistes d'elit, que es dediquen a fer guions de cinema, de sèries, diàlegs de comèdies, best sellers… i que plantegen trames mai en tres parts.

Jo vaig gaudir molt, rius una estona, tampoc cal menjar-se tant el tarro… i segurament és de les produccions pròpies del Grec més reeixides.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ejpSYeeWhX4[/youtube]