El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Últim Crit: Bose SoundTouch 20 - Ràdio d'emissores d'internet

Ara us presentem un aparell que es comença a posicionar cada cop més entre els amants de la ràdio. He tingut l’ocasió de provar un aparell de ràdio wifi que només sintonitza emissores d’internet. (Incloent totes les generalistes i musicals, és clar!).

Es diu SoundTouch 20 i el comercialitza la casa BOSE, una de les més prestigioses del món en temes de so, especialment d’altaveus. Evidentment, té un so espectacular i molt potent (20W és molt per un aparell d’aquest tipus), i amb un rang de greus i aguts molt brillants.

Com funciona?

El primer que hem de fer és connectar l’aparell a la xarxa (i per això necessitarem un ordinador). Un cop connectat, amb el programa que et baixes a l’ordinador, busques les emissores preferides i les memoritzes a les sis memòries, als sis botons que té la ràdio.

Aleshores ja el pots desconnectar i quan arribes només has de prémer el botó de l’emissora que vulguis i automàticament es connectarà a RAC1, a RAC105, a l’emissora que vulguis.

També pots fer-ho a través del comandament a distància que hi inclou.

Té una altra funció molt interessant, i és que pots connectar la teva biblioteca de música que tinguis a l’ordinador i reproduir-la a través de l’altaveu, i també connectar-li el dispositiu que vulguis per l’entrada d’auxiliar.

Per què l’hem seleccionat?

Perquè de ràdios de streaming ja n’hi ha fa uns anys, però és la primera vegada que veiem una primera marca mundial que aposta per aquesta modalitat de sintonització de ràdio. Es pot trobar a les botigues especialitzades o a internet, per exemple a AMAZON. No és barat, val més de 300 euros, però penseu que estareu comprant qualitat.

Valoració:

L'aparell sona excel·lentment. Aquesta és una de les garanties de la marca. Amb aquest altaveu de 30 centímetres s'omple de so tota una sala i no queda curt.

Les emissores les sintonitza amb rapidesa i la qualitat de fabricació de l'aparell també és molt bona. Trobem a faltar més opcions de configuració des del propi aparell i que no es pugui sintonitzar (encara) amb serveis com Spotify o Deezer.