El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Viatges, amb Marc Serena: Galle (Sri Lanka)

Aquest dissabte hem conegut Sri Lanka, la perla de l'Oceà Índic, que cinc anys després del final d'una llarga guerra civil ara és totalment visitable. Es pot recórrer amb bicicleta o amb cotxe de nord a sud, fins i tot a les zones tradicionalment rebels.

De totes les ciutats ens quedem amb Galle, una vila colonial construida pels holandesos ara fa 350 anys i que és també la més preparada pel turisme.

Val la pena passejar per la seva zona emmurallada. És una ciutat a tres hores amb tren de la capital, Colombo. El tren, per cert, la millor opció per moure’us pel país i travessar plantacions de te. A més, no cal ni comprar primera categoria amb aire acondicionat perquè a la segona les finestres van obertes i fa el mateix efecte.

Si sabeu anglès i esteu pensant si anar a o no a Sri Lanka, us recomanaríem que us compressiu algun dels llibre que edita Sri Serendipity. És una anglesa, Juliet Coombe, establerta a Galle que ha escrit diverses guies de viatge i que ella mateixa us pot fer una volta per la ciutat.

És fàcil quedar-se atrapat entre les muralles de Galle. Però si volem caminar una mica, cinc quilòmetres, arribem a la platja, a Unawatuna.